NAJAVA TESTA

Toyota Corolla Cross 2.0 CVT Hybrid Executive AWD-i, prvi dan testa i već trošimo 3,8 litre u gradu!

Foto: Nikola Jurković

Na test nam je ovaj tjedan stigla Toyota Corolla Cross, na prvu osvaja pogonskim skladom i potrošnjom. Kompaktnim dimenzijama dokazuje se kao optimalan izbor za svakodnevne i općenito životne potrebe…

Toyota Corolla Cross Hybrid u Hrvatsku je stigao polovicom studenog. Japanski crossover C-segmenta, dimenzija 4460 x 1825 x 1620 mm, pokreće se benzinsko-električnim hibridnim pogonom, kombinacija benzinca obujma 1987 ccm i snage 152 KS, koji radi po Atkinsonovom ciklusu i napaja litij-ionskom baterijom kapaciteta 1,1 kWh te elektromotora snage 83 kW (113 KS) sprijeda i 30 kW (41 KS) straga. Za prijenos snage na prednje kotače koristi kontinuirani automatski mjenjač eCVT, a na stražnje elektromotor od 30 kW (41 KS). Hibridna priča, definitivno možda i najbolji dio ove priče.

No, Corolla Cross osvaja i ugodnim vozačkim manirima. Tako smo jučer, usred najveće gužve bilježili iznimno i nerealnih malih – 3,8 litara potrošnje.

Napredni pogonski komplet omogućava ubrzanje do 100 km/h za 8,1 s. Najveća je brzina elektronički ograničena na 180 km/h. Dovoljno i pristojno.

Japanci su prodajni hit zvan Corolla tako dodatno začinili, s verzijom koja je između Yaris Cross i CH-R, a opet na korak od RAV4. Definitivno spada u red najboljih, a sve pluseve i minuse donosimo u velikom testu idući tjedan, kada i finalizirati testiranje.

Cijena, od 274.511 kuna za Luna izvedbu.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo