VOLKSWAGEN TIGUAN (2024.)

Volkswagen Tiguan III (2024.): hibridni i električni, ali i dizelski (!), evolucija, ne revolucija…

Volkswagen Tiguan II. generacije lice pokazat će lice na autosalonu u Ženevi (5. do 15. ožujka 2020.), a već se najavljuje potpuno nova verzija III. generacije

Ako ste mislili revolucija, ne! Nedavni zahvati na unapređenju benzinskih motora 48-voltnim sustavima, dobivanjem blago-hibridnih i plug-ih-hibridnih sustava te unapređenjem dizelskih motora, kojima oni, nakon ispunjenja normi Euro 6d, koje nastupaju u rujnu 2021., imaju potencijal za daljnja unapređenja i norme Euro 7 (predviđene za rujan 2025.).

Glavnina ponude će se temeljiti, kao i dosad, na turbobenzincima 1.5 TSI (blagi i plug-in hibrid) i 2.0 TSI (plug-in hibrid) te turbodizelašu 2.0 TDI, u više verzija. Dodatno, za 5 do 10 posto povećat će im se učinkovitost (smanjiti potrošnja goriva i emisija štetnih plinova), a doseg plug-ih hibrida na struju povećat će se na 80 kilometara.

Karoserija će, povećanjem udjela čelika visoke (HTS) i ultravisoke čvrstoće (UHTS) na više od 50 posto postati čvršća i lakša, uz blago povećanje gabarita. Novost je i električna verzija, koja će se temeljiti na električnom SUV-u ID.4. Prezentacija se očekuje početkom 2024., a zasad pogledajte prve ilustracije autora Avarvarii, koje donosi Autozeitung.de.

Autor

Preporučeni sadržaj