U OKOLICI ZAGREBA

Nissan Juke (2020.), nova generacija, blizanac Renault Captura, vraća stvari na svoje mjesto…

Prva generacija definirala je segment SUV modela iz B-segmenta i postao bestseller. S tiražom većom od milijun primjeraka, osvojio je srca širom svijeta. Novi Juke dostupan je od 132.828 kuna…

Više od 9 godina smo ga čekali. I evo konačno, na cestama oko zagrebački Sesveta odradili prve kilometre u atrktivnom modelu, pioniru klase. Nissan Juke upravo je stigao…

Nakon što je odradio svjetsku premijeru u pet gradova diljem Europe. Njegov prethodnik odlazi u mirovinu nakon punih 9 godina dugog staža. Svojim je predstavljanjem prije devet godina definirao segment coupé-crossovera, a otad je na europskom tržištu prodan u gotovo milijun primjeraka. Istovremeno je predstavljen u Londonu, Parizu, Milanu, Barceloni i Kölnu, a cilja na europske vozače koji od crossovera ne traže samo praktičnost, već su im važni dizajn, tehnologija i performanse.

Donosi nove tehnologije poput sustava ProPILOT i multimedijskog sustava NissanConnect s ugrađenom Wi-Fi vezom te mogućnosti povezivanja pametnog telefona i internetskog ažuriranja za jednostavniju i sigurniju vožnju.

U ponudi motora najzanimljivijm se predstavlja, za sada jedini dostupni – 1,0-litreni DIG-T trocilindarski motor s turbopunjačem i 117 KS u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i uglađenu vožnju.  Zanimljivo, ovaj motor je izveden iz 4-cilindarsko 1.33-litrenog sklopa, koji je bio plod suradnje Renault-Daimler.

Vozač ima također mogućnost izbora tri programa vožnje (Eco, Comfort, Sport).

Juke se proizvodi u Sunderlandu, u Ujedinjenom Kraljevstvu. S današnjim danom prodaja ovog modela i službeno je krenula. Model 1.0 DIG-T 117 dostupan je od 132.828 kuna.

Cijene pakete oprema vidljive su u nastavku…

 

Autor

Preporučeni sadržaj