SA STILOM...

Alfa Romeo probudio Milano Formulom 1 na 112. godišnjicu marke

Dan kada se obilježava 112 godina od osnivanja brenda 1910. godine, Alfa Romeo je odlučio proslaviti svoju godišnjicu na jedinstven način…

F1 bolid koji juri stazama širom svijeta, 24. lipnja napravio je krug centrom Milana. Ruta je krenula od Piazza Duomo, vozio je kroz najlegendarnije lokacije grada, uključujući Piazza San Babila, Porta Nuova, veličanstvenu Centralnu stanicu i kvart „City Life“, kako bi završio gradsku turneju kod Gattamelata, mjesta od ozbiljnog povijesnog značaja. Baš tamo je 1910. godine bio prvi proizvodni pogon marke Alfa Romeo, Portello, a koja je sada dom novog ekskluzivnog salona ovog brenda. Veza s Milanom ipak je posebna, prije 112 godina pod imenom Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, ovaj brend predstavio se svijetu, a koji je kasnije podario automobilskim entuzijastima izvanrednu povijest automobila, koju karakterizira DNK plemenitog talijanskog sportskog duha.

Za volanom bolida s milanski ulica je bio vozač Alfa Romeo F1 tima Valterri Bottas, finski vozač koji je za samo nekoliko mjeseci sve osvojio svojim uzbudljivim nastupima koji su mu do danas donijeli 46 bodova, tako ga pozicionirajući na 8. mesto na tabeli vozača.

To je bio nevjerovatno original način da Alfa Romeo probudi dušu ovog grada, koji se svakako pitao što se točno događa na još uvijek tihim ulicama međunarodnog i multietničkog vodećeg grada, svjetskog simbola koncepta „Made in Italy“.

Sretan rođendan, Alfa Romeo!

Autor

Preporučeni sadržaj