NA DANAŠNJI DAN

Anthony Crook, dugogodišnji vlasnik tvrtke Bristol, rođen 16. veljače 1920.

Goodwood

Thomas Anthony Donald Crook, rođen je 16. veljače 1920. u Manchesteru, školovao se na koledžu Clifton u Bristolu te karijeru počeo kao vozač. Sudjelovao je 1952. u dvije utrke Formule 2

Anthony Crook potječe iz imućne obitelji, rano se zarazio ljubavlju prema brzim automobilima, te je u svojim dvadesetima neko vrijeme posjedovao čak dva primjerka legendarnog modela Alfa Romeo 8C 2900B. Amaterski vozač utrka, nastupio je na dvanaest Velikih nagrada, uključujući i dvije u Svjetskom prvenstvu.

Anthony Crook je bio fanatični ljubitelj svega vezanog za marku Bristol, i rijetko bi prošla neka objava vezana za njihove automobile u britanskim magazinima, a da nakon nekoliko dana na adresu redakcije ne bi stiglo njegovo rukom pisano pismo s ispravcima i komentarima.

Bristol je oduvijek bio okružen velom tajanstvenosti, nisu objavljivali niti proizvodne brojke, niti tehničke specifikacije, a bilo kakav test ili objava za javnost bili su prava rijetkost. Anthony Crook je postao jedan je od direktora tvrtke Chrysler, čije motore je tvrtka koristila od 1961. Londonski salon Bristol nazvao je posljednjim preživjelim komadićem Britanskog imperija.

Veliki dio te posebnosti dolazio je od jedinstvene Crookove osobnosti. Postaje jedan od vlasnika tvrtke Bristol 1960, a 1973. potpuni. Istinski džentlmen Anthony Crook, rođen 16. veljače 1920. u Manchesteru, u svijetu ljubitelja ekscentričnih automobila znan samo kao Tony, umro je 21. siječnja 2014.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo