NA DANAŠNJI DAN

Auti, znameniti animirani film, 9. lipnja 2006. počeo je igrati u kinima

Nove su generacije sve manje zainteresirane za automobile. U svijetu koji ubrzano kroči prema ekološki osviještenim i kompjuterski navođenim škatuljicama na kotačima, dakako, nije nerazumljivo što u mlađim generacijama ima manje interesa za igranje modelima automobila i ostale vidove usađivanja ljubavi i interesa ove vrste djeci.

No, situacija bi možda bila i daleko gora da se 2006. nije pojavio film koji je ipak jednim dijelom usadio djeci ljubav prema ovom fascinantnom i raznolikom svijetu, Pixarovo animirano remek-djelo ‘Auti’. Ovaj film, koji je kasnije dobio i nastavak, ušao je u redovnu američku kino distribuciju prije točno osam godina.

Avanture Munjevitog Jurića, u originalu zvanog Lightning McQueen, dobro su znane svima koji imaju malu djecu ili su i sami, zbog interesa bilo za animaciju, filmove ili automobile, pogledali ova dva filma, dok su shopping centri još i danas prepuni igračaka i uporabnih predmeta najrazličitijih vrsta s likovima iz filmova.

Ono što je u čitavoj priči najfascinantnije jest količina uloženog truda i ljubavi, koja se vidi u gotovo svim detaljima filmova: očigledno je da su ih radili ljudi koji uistinu vole automobile i razumiju njihovu povijest i mitologiju. A današnja djeca, zahvaljujući ekipi oko redatelja Johna Lassetera, znaju prepoznati Hudson Hornet ili originalni Fiat 500.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin