Benoît Falchetto (1885. – 1967.) je vozio utrke u privatnim bolidima Bugatti i Maserati, od 1932. do 1935., s priličnim uspjehom, ali ne doguravši nikad do najjačih, a upamćen je po bizarnoj nesreći 1927. u kojoj je stradala slavna plesačica…

Rođen je 8. srpnja 1885. u Nici, u talijanskoj obitelji te je u I. svjetskom ratu bio pilot talijanske vojske. Kasnije se skrasio na Azurnoj obali, gdje se bavio raznim poslovima, uključujući i prodaju automobila.

Upravo ondje se 1927. i dogodila bizarna nesreća po kojoj će Falchetto, nažalost, ostati upamćen mnogo više nego po kasnijim trkaćim rezultatima. U to je doba vozač bio u strasnoj vezi – ljubavnica mu je bila  svjetski znamenita plesačica Isadora Duncan.

Smrtno stradala 14. rujna 1927. u Nici, dok ju je ljubavnik vozio u otvorenom sportskom automobilu, kada se njen dugački svileni šal zapleo oko osovine stražnjeg kotača. Po jednoj teoriji zapleteni šal slomio joj je vrat, po drugoj ju je povukao pa je u brzini ispala iz automobila i poginula od udarca o cestu, po trećoj je naprosto zadavljena…

Ta je bizarna smrt na svaki način ušla u kolektivnu svijest čovječanstva, no među ljubiteljima automobila rasplamsala je debatu vezanu za marku automobila koji je bio koban po jadnu Isadoru.

Popularna mitologija glamurozno stavlja Isadorinog mlađahnog ljubavnika Benoîta Falchetta za upravljač karizmatičnog dvosjeda Bugatti, no dominantna struja autoriteta povijesti automobilizma vjeruje da je to morao biti mnogo češći i jeftiniji Amilcar.

Benoît Falchetto je preminuo 4. kolovoza 1967.