NA DANAŠNJI DAN

Harald Quandt, jedan od nasljednika imperija BMW i Daimler-Benz, rođen 1. studenoga 1921.

Harald Quandt je s poznatijim i utjecajnijim polubratom s očeve strane Herbertom naslijedio znatan dio njemačkih industrijskih imperija, koji je uključivao veliki paket dionica BMW-a i manji Daimler-Benza

Harald Quandt se na kraju II. svjetskog rata nalazio u savezničkom zarobljeništvu, nakon što je zarobljen u Italiji, što mu je spasilo život. Njegova majka Magda i zloglasni očuh Joseph Goebbels krajem travnja 1945., u Hitlerovom bunkeru u Berlinu, pobili su šestero Haraldove mlađe polubraće i polusestara, te potom i sebe.

S poznatijim i utjecajnijim polubratom s očeve strane Herbertom naslijedio je jedan od najvećih njemačkih industrijskih imperija, koji je uključivao veliki paket dionica BMW-a i manji Daimler-Benza. Herbert se više bavio automobilskim dijelom posla, a Harald se posvetio vođenju tvrtki za proizvodnju dijelova i alata.

Bio je veliki entuzijast i glavni financijer projekta amfibijskog vozila Amphicar, koji je završio nakon što je Harald Quandt 22. rujna 1967. poginuo u avionskoj nesreći.

Autor