VELIKAN IZ SJENE

Fred Gallagher, svestrani suvozač i organizator relija, rođen 16. travnja 1952.

Fred Gallagher, rođen prije 69 godina u Belfastu, nastupao je u WRC-u od 1975. do 1999. te u 69 nastupa na suvozačkom sjedalu upisao pet pobjeda….

No lista vozača kojima je navigirao pravi je ‘tko je tko’ povijesti relija: Haugland, Pond, Lampinen, Toivonen (koji ga je imao uz sebe tri sezone, više no što je trpio ma koga drugog), Kankkunen, Buffum, Waldegaard, Vatanen, Donaldson, Jean-Joseph, Raadström i Solberg! Usto, od 1996. je među ljudima odgovornima za organizaciju britanske runde WRC-a, a organizirao je i niz drugih relija po svijetu.

Rodom iz Sjeverne Irske, nastupao je u WRC-u od 1975. do 1999. te u 69 nastupa na suvozačkom sjedalu upisao pet pobjeda. No lista vozača kojima je navigirao pravi je ‘tko je tko’ povijesti relija: Haugland, Pond, Lampinen, Toivonen (koji ga je imao uz sebe tri sezone, više no što je trpio ma koga drugog), Kankkunen, Buffum, Waldegaard, Vatanen, Donaldson, Jean-Joseph, Raadström i Solberg!

Usto, od 1996. je među ljudima odgovornima za organizaciju britanske runde WRC-a, a organizirao je i niz drugih relija po svijetu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin