NA DANAŠNJI DAN

Lance Reventlow, američki milijunaš, vlasnik tvrtke Scarab, rođen 24. veljače 1936.

Lance Reventlow, sin glasovite multimilijunašice Barbare Hutton iz drugog od sedam brakova, ovaj put s danskim grofom, 50-ih se uspješno utrkivao, a potom su njegovi bolidi ušli u legendu, serijom pobjeda u američkim utrkama, pobjeđujući Ferrari

Lance Reventlow je rođen 24. veljače 1936. u Londonu, kao sin čuvene multimilijunašice Barbare Hutton iz drugog od sedam brakova, ovaj put s danskim grofom von Haugwitz-Hardenberg-Reventlowom te je od najmlađih je dana bio u središtu pozornosti američkih i svjetskih medija.

Kad mu je nakon rastave očuh postao glumac Cary Grant, obitelj se našla u još većem fokusu interesa, a sljedeći brak, s vozačem utrka, princom Igorom Troubeckojem, dječaka je zainteresirao za automobilizam. Sredinom 50-ih sezonu je proveo utrkujući se u Europi utrkujući.

Po povratku u Kaliforniju osnovao je Scarab, tvrtku za proizvodnju trkaćih automobila. Za kratkog djelovanja Scarab je proizveo samo osam automobila, ali su ušli u legendu, ponajprije serijom pobjeda u američkim utrkama sportskih automobila.

Bolidi gotovo pa kućne izrade pobjeđivali su bolide Ferrari, Lister i druge najbolje onodobne europske trkaće automobile. U Formuli 1 nisu bili te sreće, premda je njihov bolid bio dobar. Pojavio se prekasno, kad su bolidi s motorom sprijeda postali neumitno zastarjeli.

Tijekom 1962. Reventlow je neočekivano izgubio zanimanje za utrkivanjem, prodao radionicu Carroll Shelby i povukao se u mirniji život, naprasno okončan 24. srpnja 1972., kad je poginuo u avionskoj nesreći u Coloradu.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo