SvE Je počelo s 4W60 SERIES

Nissan Patrol (1951.), 70 godina legendarnog terenskog diva

-

Poznat kao heroj svih terena, Nissan Patrol je oduvijek kombinirao snagu i robusne mogućnosti s raskošnim luksuzom kako bi ponudio neusporedivo iskustvo vožnje.

70-godišnje nasljeđe Patrola svjedoči o snažnim vezama koje je marka stvorila s vozačima tijekom desetljeća kao pravi partner u najtežim ali i gradskim uvjetima.

                        1. generacija Nissan Patrola

Pločica s imenom Patrol ostala je nepromjenjivo svjedočanstvo Nissanovog inženjeringa, unatoč činjenici da se automobil tijekom godina dramatično promijenio u smislu dizajna, performansi, uloge i tehnologije. Još uvijek je jedan od najomiljenijih i najcjenjenijih terenaca na svijetu, koji je svoju reputaciju stekao na vrućini pustinja, krševitih planinskih obronaka i modernih gradskih ulica – pravi heroj svih terena. Ovo vozilo s pogonom na četiri kotača također je steklo zavidnu reputaciju i nakupila pun ormar nagrada i trofeja, uključujući tri Guinnessova svjetska rekorda, uz to što je postao prvi automobil koji se popeo na cijenjenu japansku planinu Fuji, uspon od 2.500 metara.

No, još važniji od samog automobila su njegovi brojni vlasnici tijekom godina – legende Patrole koje su oživjele njezino nasljeđe. Patrol se odlikuje raznolikim i jedinstvenim iskustvima svojih vozača, od kojih svaki ima svoju priču za ispričati. Ove godine, dok Patrol slavi svoju 70. godišnjicu, Nissan podsjeća na važnost ljudske povezanost koja utjelovljuje istinsko i trajno nasljeđe modela.

Foto: Nissan

Autor