JUBILEJ

Mercedes-Benz proizveo pola milijuna primjeraka S klase

Mercedesova perjanica internog imena W222 koja silazi sa proizvodnih traka iz Sindelfingena upravo je dosegla nakladu od pola milijuna primjeraka…

Prije gotovo 7 godina u Hamburgu je predstavljena nova generacija Mercedes-Benz S klase te je uspješno pomrsila račune konkurenciji u luksuznom segmentu vozila. Svijet ju je odmah nazvao “najboljim automobilom na svijetu”, a tu titulu, usuđujemo se reći, drži i danas. S redizajnom koji je uslijedio 2017. godine, dodatno je ojačan njen položaj na tržištu, a upravo je ovih dana u Sindelfingenu isporučen petstotisućiti primjerak ove luksuzne cestovne jahte.

“Naša Mercedes-Benz S klasa postavlja globalne standarde – a to se odražava i na njenu proizvodnju. Vrhunska kvaliteta S klase koja se ovdje, u Sindelfingenu, otvara s proizvodnih linija, inspirira naše kupce širom svijeta. Najsuvremenija rješenja mogu osigurati fleksibilne, učinkovite procese i podržavaju naše ljude u njihovom svakodnevnom radu “, objašnjava Jörg Burzer, član uprave uprave Mercedes-Benz AG, koji je zadužen za upravljanje proizvodnim i opskrbnim lancima.

“U svakom od 500.000 proizvedenih modela S klase postoji veliki udio srca i duše cijelog Sindelfingen tima. Dugogodišnje iskustvo i specijalno znanje naših zaposlenika presudno su doprinijeli ovom proizvodnom uspjehu. Kao Mercedes-Benz Sindelfingen postrojenje, ponosni smo što smo središte stručnosti za naš premium i luksuzni razred.” smatra Michael Bauer, šef Sindelfingen proizvodnje.

Autor

Preporučeni sadržaj