IN MEMORIAM

Peter Walker, osvajač Le Mansa 1951., pionir driftanja, umro 1. ožujka 1984.

Foto: Jaguar Daimler Haritage Thrust

Peter Douglas Conyers Walker, britanski as, upamćen je po atraktivnom stilu vožnje, s mnogo proklizavanja, što ga je činilo vrlo popularnim, pionirom driftanja

Nažalost, ona se je razmjerno rijetko viđala, jer se nikada nije u potpunosti posvetio toj karijeri, vozeći samo po nekoliko utrka godišnje. Počeo je nastupati 1935., nakon što se sprijateljio s Peterom Whiteheadom, s kojim će 1951., donijeti i prvu pobjedu Jaguaru na 24 sata Le Mansa.

Zanimljivo, u Formuli 1 nastupio je na četiri utrke, svaki put bolidom drugog proizvođača: ERA, BRM, Maserati i Connaught. Peter Douglas Conyers Walker, rođen 7. listopada 1912., u engleskom gradu Huby (Yorkshire), počeo se natjecati za momčad ERA 1930-ih.

Vrhunac karijere doživio je nakon II. svjetskog rata. Najveće je uspjehe postigao u utrkama izdržljivosti, u paru s Peterom Whiteheadom, a povukao se na vrijeme, prije nego je izgubio glavu…

Završio je karijeru nakon teške nesreće 1956. na utrci 24 sata Le Mansa, godinu nakon najteže nesreće u autoutrci u povijesti, a preminuo je 1. ožujka 1984.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo