SVJETSKI POZNATA STAZA, POLIGON...

Porsche proslavio punih 10 godina od preuzimanja razvojnog centra Nardò

Tehnički centar Nardò (NTC), južno-talijanski poligon u vlasništvu Porschea, a kojim upravlja Porsche Engineering, danas slavi desetu godišnjicu preuzimanja od strane njemačkog proizvođača sportskih automobila…

Nardo tehnički centar, koji pokriva preko 700 hektara s više od 20 ispitnih staza u apulijskoj regiji, transformirao se iz poligona s jedinstvenim stazama i objektima u integrirani centar za visokoučinkovito testiranje, validaciju i razvoj vozila.

„Porsche je preuzeo Nardò Technical Center 2012. godine, koji je bio važno obogaćenje za cijelu Porsche Grupu“, kaže Michael Steiner, član Izvršnog odbora za istraživanje i razvoj u Porsche AG i predsjednik Dioničarskog odbora Porsche Engineeringa. “Od samog početka, Nardò je bio kamen temeljac za naš razvoj i testiranje vozila – zbog svojih posebnih staza, kao i dubinske stručnosti u testiranju. Tijekom posljednjih deset godina značajno se razvio, omogućujući nama i kupcima iz cijelog svijeta da još učinkovitije razvijamo i validiramo buduća vozila.”

Tehnički centar Nardo nudi testiranje vozila i njihovu analizu na licu mjesta

Od 2012. promjene su se dogodile na cijelom poligonu: 80 milijuna eura uloženo je u modernizaciju i tehnološko unapređenje infrastrukture, koja uključuje staze, radionice i sigurnosne sustave. Poznati prsten, dug 12,6 kilometara i promjera četiri kilometra, u potpunosti je renoviran 2019. godine, uključujući optičke kabele za brzi prijenos podataka, kao i razne mogućnosti prometne signalizacije za validaciju automatizirane vožnje.

Foto: Porsche

Autor