NA DANAŠNJI DAN

Richard Lloyd i David Leslie 30. ožujka 2008. poginuli u zrakoplovnoj nesreći

Richard Lloyd i David Leslie u nizu su slavnih vozača stradalih u britanskim zrakoplovnim nesrećama, je li to zbog notorno loših vremenskih uvjeta, magle i kiše ili sudbine?

Foto: Screenshot YouTube, Darren

Graham Hill, Tony Brise, Colin McRae… neuobičajeno je mnogo velikih vozača autoutrka na Otoku stradalih u zrakoplovnim nesrećama. Kad je 30. ožujka 2008., u blizini Biggin Hilla kod Londona pala Cessna 501 Citation, poginulo je svih petero putnika i članova posade, uključujući i dva automobilistička asa, Richard Lloyd i David Leslie.

Neposredno nakon polijetanja prema odredištu, testnoj stazi Nogaro u južnoj Francuskoj, pilot je prijavio vibracije na motoru i dobio odobrenje za povratak na aerodrom s kojeg je uzletio, no slijetanje nažalost nije uspjelo.

Richard Lloyd, rođen je 18. veljače 1945. u Belfastu (Sjeverna Irska), virusom utrka radeći za diskografsku kompaniju Decca, a od sredine 1970-ih nizao je uspjehe, kako kao vozač, tako i kao vođa momčadi, u britanskom prvenstvu turističkih automobila, ali i na utrkama izdržljivosti.

Bio je uglavnom povezan s njemačkim proizvođačima, kao što su Volkswagen, Audi i Porsche. Jedan od vozača njegove momčadi bio je David Leslie, zvijezda prvenstva BTCC, u kojem nikada nije došao do titule, ali je ostvario devet pobjeda, uz čak 35 podija.

David Leslie, rođen 9. studenoga 1953. u Annanu (Škotska), u više je navrata nastupao i na slavnoj utrci 24 sata Le Mansa, a obojica su bili vrlo popularni i cijenjeni u britanskim automobilističkim krugovima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin