Sabine Schmitz, najbrža svjetska vozačica taksija, rođena 14. svibnja 1969.

Kruna karijere bila je 1996. i 1997., kada je s Johannesom Scheidom, u BMW-u M3, osvojila 24 sata Nürburgringa. To ju je dovelo fokus javnosti, pa je postala komentator utrka na njemačkim TV postajama…

Sabine Schmitz rođena je neposredno uz Nürburgring, najcjenjeniju trkaću stazu na svijetu, te je odmalena željela postati vozačica utrka. U tome je i ustrajala za razliku od druge dvije sestre, koje su karijeru počele s njom.

Imala je dosta uspjeha u manjim njemačkim kategorijama, a kruna karijere došla je 1996. i 1997., kada je u paru s Johannesom Scheidom osvojila čuvenu utrku 24 sata Nürburgring, oba puta za upravljačem BMW-a M3.

To ju je dovelo do pozornosti njemačkih medija, pa je postala povremeni komentator utrka na njemačkim televizijskim postajama.

Svjetski je pak postala poznata kao vozačica ‘Ring Taksija’, BMW-a M5 koji služi za prijevoz uglednika koji žele isprobati kako je to proći najpoznatiju svjetsku stazu gotovo trkaćom brzinom.

To joj je omogućilo nekoliko nastupa u poznatoj emisiji Top Gear, a mnogi sumnjaju da je nakon odlaska Bena Collinsa upravo ona preuzela ulogu Stiga.

Premda se 2011. prestala baviti ‘taksiranjem i danas ima svoju školu vožnje na Nordschleifeu, a procjenjuje da je do sada ondje odvezla više od dvadeset tisuća krugova.

Komentari