IN MEMORIAM

Sabine Schmitz, najbrža svjetska vozačica taksija, umrla 16. ožujka 2021.

Foto: Porsche

Sabine Schmitz, rođena 14. svibnja 1969. neposredno uz Nürburgring, vrhunac karijere imala je 1996. i 1997., osvajanjem 24 sata Nürburgringa…

… s partnerom Johannesom Scheidom, vozeći BMW M3. Atraktivna Sabine Schmitz dolazi u fokus javnosti i postaje komentator utrka na njemačkim TV postajama. Odrasla je uz Nürburgring, najcjenjeniju trkaću stazu na svijetu te odmalena željela postati vozačica utrka. U tome je i ustrajala, za razliku od dvije sestre, koje su karijeru počele s njom.

Imala je dosta uspjeha u manjim njemačkim kategorijama, a kruna karijere su joj pobjede na glasovitoj utrci 24 sata Nürburgringa, 1996. i 1997., vozeći BMW M3, u paru s Johannesom Scheidom. Svjetski je pak postala poznata kao vozačica ‘Ring Taksija’, sportskog modela BMW M5 za prijevoz uglednika koji žele isprobati kako je to proći najpoznatiju svjetsku stazu gotovo trkaćom brzinom.

To joj je omogućilo nekoliko nastupa u poznatoj emisiji Top Gear, a mnogi sumnjaju da je nakon odlaska Bena Collinsa upravo ona preuzela ulogu Stiga. Premda se 2011. prestala baviti ‘taksiranjem’ i otvorila školu vožnje na kultnom Krugu (njem. Ring) Nordschleife, gdje je odvezla više od 20.000 krugova.

Sabine Schmitz, najbrža svjetska vozačica taksija, umrla je 16. ožujka 2021., nakon četverogodišnje borbe s karcinomom maternice.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo