HRABAR POKUŠAJ ČEHA

Škoda Felicia Fun (1995. – 2000.): neshvaćeni pick-up stigao u krivo vrijeme

Tamo još ’90-ih pick-up modeli bili su rijetki prizor na europskim cestama. Tome je na zanimljiv način htjela stati na kraj Škoda. Popularna Felicia poslužila je kao model i platforma koja će dobiti otvoreni teretni prostor.

U ožujku 1995. predstavljena je tako nova verzija Škoda Felicia Fun. Upečatljiva žuta boja ovog modela u kombinaciji s imenima jasno je stavila do znanja što su inženjeri iz Mlade Boleslav imali na umu prilikom dizajniranja ovog automobila. U prvom planu su bili mladi ljudi i njihove aktivnosti u prirodi.

Vlasnici su posebno cijenili praktičnu stranu Fun edicije. Prije svega, njegovu moć transformacije iz dvosjeda u četverosjed. Do kolovoza 2000. proizvedeno je ukupno 4.016 primjeraka, u tvornici smještenoj u Vrchlabi u Češkoj Republici. Fun izvedba danas je kod ljubitelja klasičnih automobila vrlo traženi primjerak. Koliko nas sjećanje služi, jednu smo znali viđati u Zagrebu.

Osvrćući se na 125-godišnju povijest češke marke, naziv modela Felicia povezan je s posebno atraktivnim i elegantnim vozilima, koja nisu samo od početka nudila izvrsnu svakodnevnu uporabnost, već su i inspirirali ljude svojim nastupom.

Felicia Fun nije bila velika, niti mala. Rekli bismo, optimalnih dimenzija za svakog korisnika. U svojih 4245 mm, bila je neznatno dulja od Combi verzija Felicije. Dok je kompaktna izvedba tražene Čehinje bila duga tek 3855 mm.

Baš kao i ostatak Felicia obitelji, Fun verzija nudila se s dva benzinska motora, 1.3-litrenim od 68 KS te 1.6-litrenim od 75 KS.

Fun naziv na najbolji mogući način je opisivao ovu izvedbu (foto: Škoda)

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo