Tazio Nuvolari 8. svibnja 1932. premoćno pobijedio na kultnoj utrci Targa Florio

Bio je to, u 23. utrci Targa Florio na brdima Sicilije, magičan nastup po mnogima najvećeg vozača svih vremena, za volanom bolida Alfa Romeo, kojeg je vozio i drugoplasirani Borzacchini…

Na startu 23. utrke u brdima Sicilije okupili su se najbolji talijanski vozači i samo jedan stranac, Louis Chiron. No tu su bili svi osvajači najvećih utrka početka sezone:

Varzi je za Bugatti osvojio VN Tunisa, Nuvolari u Alfa Romeu slavio u Monaku, a Fagioli u Maseratiju u Rimu. Dan je bio iznimno vruć, voženo je osam krugova na stazi dugoj 72 kilometra, a vozači su startali svake tri minute.

Na kraju prvog kruga Tazio Nuvolari je poveo s čak 43 sekunde boljim vremenom od Borzacchinija i Chirona, a nakon rekordnog drugog kruga prednost je narasla na čak tri minute. Do kraja dana, majstor iz Mantove mirno je kontrolirao situaciju te obranio lanjsku pobjedu.

Momčad Alfa Romeo zabilježila je dvostruku pobjedu, Borzacchini je na kraju zaostao 5 minuta i 39,2 sekunda, a trećeplasirani Bugatti u kojem je Varzi tijekom utrke zamorio iscrpljenog Chirona čak 19 i pol minuta.

Bio je to još jedan magičan nastup po mnogima najvećeg vozača utrka svih vremena.


Komentari

loading...