JAPANSKA PREDANOST PREPOZNATA ŠIROM SVIJETA

Toyota RAV4 i potvrda sjajne priče o kvaliteti kroz 10 milijuna isporučenih vozila

-

Japanski bestseller na ovaj rezultat čekao je 26 godina i 5 generacija sjajnog modela…

Ovo je potvrda kako se kvaliteta prepozna. A to u slučaju Toyote nije nikada bilo ni sporno, kao i kod njihovog najtraženijeg SUV modela. Ekipa DriveTeam.hr skrenula nam je pažnju na ovaj izniman rezultat.

RAV4 se pridružio društvu Toyotinih modela koji su postigli prodaju koja se bilježi i piše s osam znamenki. Kumulativne brojke za najprodavaniji SUV krajem veljače ove godine prešle su brojku od 10 milijuna, u rasponu od pet generacija vozila proizvedenih od 1994.

Kao globalni model, RAV4 je od svog predstavljanja podizao letvicu još više i više. Kompaktni SUV postavlja i danas standarde.

RAV4 u osvježenom ‘facelift’ izdanju iznimno uspješne 3. generacije… (foto: Toyota)

U 2019. RAV4 nije bio samo najprodavaniji SUV na svijetu, već je zauzeo i visoko četvrto mjesto u segmentu najprodavaniji putnički automobila uopće. Sjeverna Amerika je daleko najjače tržište s više od pola milijuna godišnje isporučenih vozila (535.000 u 2019.), a slijede ih Europa (133.000) i Kina (127.000).

U Europi je količina prodaje RAV4 dostigla više od dva milijuna od 1994. godine, dok je najnoviji model pete generacije, predstavljen početkom 2019. godine, postavio godišnji rekord od preko 130 000 jedinica. Možemo reći sasvim očekivano i zasluženo. Naše druženje s ovim modelom u nekoliko navrata ostavilo je na nas dojam, hibridna inačica je model o kojem će se još dugo pričati.

RAV4 i japanski adut u 4.generaciji imao je što za reći… (foto: Toyota)

Uz hvaljeni hibrid, Toyota Rav4 ove će godine obilježiti i pojavu novog RAV4 u Plug-in Hybrid verziji, nudeći kupcima još veći potencijal za potpuno električnu vožnju s nultom emisijom i nultu potrošnjom goriva.

A ono pravo, najbolje stiglo je u 5. generaciji SUV modela… (foto: Domagoj Kovačić)

Nakon svega, možemo samo ustvrditi kako će ova brojka rasti još brže. Japanci su u naletu, a evo kako to izgleda kroz godine…

Naslovna fotografija: Domagoj Kovačić

Autor