IN MEMORIAM

Ugo Sivocci, pobjednik Targa Florio 1923., poginuo 8. rujna 1923.

Ugo Sivocci je trenirajući za VN Italije na stazi Monza bolidom Alfa Romeo Tipo P1 izletio i zabio se u drvo. Nakon nesreće inženjer Nicola Romeo najavio je povlačenje ostalih bolida Alfa Romeo

Na slici: Ugo Sivocci, pobjednik XIV Targa Florio (1923.), drži volan bolida Alfa Romeo RL TF

Alfa Romeo Tipo P1, s rednim 6-cilindrašem obujma 1990 ccm, snage 95 KS, kojeg je vozio Sivocci, bio obojen zelenom djetelinom na bijeloj podlozi koja je trebala postati znak sreće tima Alfa Romeo. Nosio je broj 17, koji više nikada nije dodijeljen talijanskim trkaćim automobilima.

Ugo Sivocci je rođen 29. kolovoza 1885. u Salernu, Trkaću karijeru započeo je kao jedan od pionira talijanskih biciklističkih utrka, dobivši drugo mjesto u 600 km dugoj klasičnoj Corsi Nazionale. Nakon I. svjetskog rata radio je kao automehaničar u Milanu.

Enzo Ferrari mu je postao prijatelj, pa ga je Alfa Romeo 1920. angažirao da vozi crvene bolide u tročlanom timu Alfa Corse: Antonio AscariEnzo Ferrari – Ugo Sivocci. S HP 20-30 ES Sport završio je na 2. mjestu u utrci Parma – Poggio Berceto. Najveće uspjehe postigao je 1923. vozeći Alfa Romeo RL  Pobijedio je na brojnim utrkama te na kraju Targa Florio.

Utrka je bila sjajan uspjeh za Alfu Romeo, jer je tim iz Milana, uz prvo, osvojio drugo (Antonio Ascari) i četvrto mjesto (Giulio Masetti). Ugo Sivocci, pobjednik Targa Florio 1923. (na slici), poginuo je 8. rujna 1923. Trenirajući za VN Italije na stazi Monza bolidom Alfa Romeo Tipo P1 izletio je sa staze i zabio se u drvo.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo