VIRUS JE PRESUDIO...

Auto show u Ženevi 2020. otkazan!

Koronavirus je izazvao domino-efekt u autoindustriji. Nakon što su iz Daimlera, BMW-a, Volkswagena, Toyote… najavili bitno ‘rezanje’ broja osoba na štandovima, sinoć su njemački proizvođači poslali signal kako pripremaju kolektivno otkazivanje…

Jutros je sve eskaliralo. Švicarska je vlada do 15. ožujka zabranila sva okupljanja s više od tisuću osoba te je iz Geneva Motor Showa došlo službeno priopćenje kako se ove godine, prvi put nakon II. svjetskog rata, otkazuje autosalon u Ženevi!

Geneva Motor Show je tradicionalno najvažniji autosalon na svijetu, koji se početkom ožujka održava na ‘neutralnom terenu’ jednog od svjetskih centara diplomatske i financijske moći, te ga nazivaju i ‘Automobilskim Wimbledonom’. Ovogodišnji se trebao održati od 5. do 15. ožujka 2020.

Švicarska je vlada (to potvrđuje poklapanje datuma zabrane okupljanja s planiranim datumom zaključenja ovogodišnjeg salona u Ženevi) očito je zaključila kako je ovogodišnji autosalon preveliki sigurnosni rizik.

Bilo kako bilo, otkazivanje salona u Ženevi pokazuje da je ‘vrag odnio šalu’, šteta europske industrije (ne samo automobilske), turizma, gospodarstva… mjerit će se desecima milijardi eura.

Uskoro više…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo