NAJAVA TESTA

Mercedes-Benz A250e: premium kompakt s hibridnih 218 KS jamči uglađenost i nisku potrošnju, ali i prestiž

Ovaj tjedan je u našu redakciju stigla Mercedes-Benz A klasa u hibridnom izdanju…

Mercedes-Benz A klasa u limuzinskom izdanju popriličan je hit, čemu svjedoče prodajni rezultati, ali i učestalost na našim prometnicama. Kako ne bi i bio, uspješna receptura atraktivnog dizajna i dobre motorizacije jamči uspjeh. A-klasa limuzina je od kompakta duža 13 cm, što i nije velika razlika, no limuzinska je inačica odlično pogođena u odjelu dizajna.

Naravno, najčešće oznake su 180d i 200d, no ovog puta to nije slučaj. Na test je stigla inačica A250e koja krije turbobenzinac 1.33 snage 160 KS i elektromotor od 75 kW, sustavne snage 218 KS te 450 Nm. Ovaj pogon joj omogućuje i sportske karakteristike (6,7 sekundi do 100 km/h, 240 km/h maksimalna brzina), a pri tom može voziti isključivo na struju do 60 kilometara.

Potrošnja u gradu prilikom napunjenih baterija iznosi 3 litre, no kada se baterije isprazne, benzinac postaje dominantan te potrošnja raste na i dalje prilično prihvatljivih 7 litara. Detaljan test stiže uskoro, a u komentare nam napišite što vas sve zanima oko nove, hibridne A klase.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo