ZA MASE DO 250 tona!

Velebit Promet proširio flotu s novim tegljačem MAN TGX za teški transport

Foto: Auto Hrvatska

Tvrtka Velebit Promet, specijalist za prijevoz posebnih i van gabaritnih tereta na svim europskim cestovnim odredištima, svoje zadovoljstvo MAN-ovim kamionom potvrdili su kupnjom još jednog MAN-ovog tegljača impresivnih karakteristika. Radi se o specijalnom tegljaču za teški transport MAN TGX 41.640 8×4/4.

Nakon što su krajem 2021. godine preuzeli svoj prvi primjerak nove generacije MAN-ovog kamiona za najteže zadatke, u MAN centru u Zagrebu preuzeli su još jedan tegljač istih specifikacija.

MAN TGX 41.640 8×4/4 BL SA pokreće 15,2 litarski motor snage 640 KS s okretnim momentom od 3.000 Nm te automatizirani 12-brzinski mjenjač MAN TipMatic 12.30 OD. Pretvarač okretnog momenta 440 tzv. Wandler s faktorom pretvorbe 1:1,58 rezultira maksimalnim okretnim momentom od čak 4740 Nm – kao nitko drugi na tržištu!

Kamion je opremljen s posebnim softwareom vožnje zahvaljujući kojem je spreman povući kompletnu kompoziciju mase i do 250 tona. Za snagu kočenja u svim uvjetima zadužen je trajni usporivač Intarder 3 snage 630 kW i Turbo EVB motorna kočnica od 600 kW. No, kako bi se zaštitio pogonski sklop snaga kočnica je ograničena na 980 kW u kombinaciji. Kamion je opremljen i dodatnim kamerama koje se bežično montiraju na specijalni teret dok se na zasebnom ekranu u kabini projicira slika koja vozaču olakšava manevriranje na bilo kojoj cesti neovisno o dimenziji tereta.

Maksimalno velika (GX) kabina ovog tegljača opremljena je kožnim sjedalima, kožnim upravljačem, LED paketom osvjetljenja unutrašnjosti kabine, dva kreveta s udobnim madracima debljine 110mm, infotainment sustavom s navigacijom veličine 12,3” i mnogobrojnom drugom opremom. To je samo dio popisa bogato opremljenog tegljača kojim se MAN ponosi, kao i novi vlasnik zasigurno.

Autor

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

Preporučeni sadržaj