ASTON MARTIN

Aston Martin V12 Speedster B-Roll, ograničeno izdanje za 88 sretnika stiže već iduće godine

Advertisements

Aston Martin V12 Speedster bit će proizveden u svega 88 primjeraka, za prave puriste…

Stvoren u luksuznoj Aston Martin maniri, novi V12 Speedster je zaista fantastičan automobil koji vuče korijene i inspiraciju iz bogate povijesti utrka i aeronautičkog dizajna. Zato ne čude dizajnerska rješenja poput dvije ‘kapsule’ koje podsjećaju na borbene avione.

(foto: Aston Martin)

Predsjednik i direktor grupe Aston Martin Lagonda, dr. Andy Palmer, rekao je: „Izuzetno sam ponosan što otkrivam najnoviji, najuzbudljiviji poseban model Aston Martina danas. V12 Speedster nevjerojatan je prikaz širine sposobnosti i odlučnosti ekipe ‘Q by Aston Martin’, koji su neumorno radili na stvaranju ovog zapanjujućeg dvosjednog sportskog automobila namijenjenog našim najzahtjevnijim i entuzijastičnijim kupcima. ”

(foto: Aston Martin)

Ispod haube krije se blistavi 5,2-litarski Twin-Turbo V12 motor Aston Martina s maksimalnom snagom od 700 KS i 753 Nm okretnog momenta.  Uparen je s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem ZF, a prijenos snage vrši se na stražnje kotače. V12 Speedster može ubrzati do 100 km/h u 3,5 sekunde, a maksimalna brzina iznosi elektronski ograničenih 300 km/h.

(foto: Aston Martin)

Narudžbe su već otvorene, a V12 Speedster starta s cijenom od 765 tisuća funti. Prvi sretnici svoje će automobile moći provozati početkom slijedeće godine. Limitirana inačica bit će isporučena u samo 88 primjeraka, što dodatno povećava ekskluzivnost ovog modela.

Autor