LJEPŠI OD KOMPAKTA?

Audi A3 Limousine upravo predstavljen, osvaja uvjerljivim nastupom i tehnologijama

(foto: Audi)

Limuzinska inačica modela A3 bit će dostupna od sredine ljeta 2020., a već sad sa sigurnošću možemo reći da neodoljivo podsjeća na većeg brata, A6…

Model koji je u svojoj prvoj generaciji donio veliki uspjeh Nijemcima, dobiva nastavak. Nova A3 limuzina ima još agresivniji i elegantniji izgled, to potvrđuje i veliki napredak u aerodinamičnom pogledu. Koeficijent otpora zraka zaustavio se tek na 0,25.

(foto: Audi)

U usporedbi s prethodnim modelom, novi A3 Limousine dulji je četiri centimetra i sad mjeri 4.50 m u duljinu. U širinu je narastao za 2 cm (1,82 m), te je tek 1 cm viši od prethodnika (1.43 m). Usprkos blagom rastu, međuosovinski razmak ostao je isti. Kapacitet prtljažnika također je ostao nepromijenjen, sa solidnih 425 litara.

Novi A3 u limuzinskoj inačici prati duh nove generacije modela iz Ingolstadta. Dakle, prepoznatljiva LED svjetla krasiti će i ovaj model, dok će otraga biti već poznati LED ‘putujući’ žmigavci.

Interijer A3 u potpunosti je usredotočen na vozača. Ponovno dominira MMI infotainment dijagonale 10.1 inča. Intuitivnost je na visokoj razini, a posebno je dopadljiv virtualni kokpit u osnovnoj formi od 10,25 inča, odnosno u doplati od 12,3 inča. Također, ni ovog puta Audi nije izostavio ambijentalno osvjetljenje što je posebno efektno za noćnih vožnji.

(foto: Audi)

Novi A3 Sedan biti će u početku dostupan s jednim TFSI motorom i jednim TDI motorom. Od benzinaca tu je 35 TFSI, 1,5-litarski motor koji isporučuje 150 KS i dostupan je u dvije verzije – s novorazvijenim šest stupanjskim ručnim mjenjačem i sa sedam stupanjskim S tronic mjenjačem. Kao takav, automatik donosi blagi hibridni sklop, koji koristi 48V sustav.

(foto: Audi)

S druge strane, tu je i omiljeni 2.0 TDI od 150 KS. Također će biti dostupan u kombinaciji sa sedam stupanjskim S-Tronic mjenjačem. Možemo tek zamišljati kako će dojmljivo izgledati S3 i RS3 limousine inačice.

Cijene za sada ostaju nepoznate, ali očekuje se minimalna razlika u odnosu na standardni, kompaktni A3 Sportback.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo