ZA SEZONU 2026.

Audi polako slaže Formula 1 ekipu, Nico Hülkenberg prvi vozač!

Foto: Audi

Nico Hülkenberg postaje vozač momčadi Audi u Formuli 1 od 2026.

Audi projekt Formule 1 nastavlja se sve više definirati. Nakon najave potpunog preuzimanja Sauber Grupe kako bi se ubrzale pripreme za ulazak marke u F1, sada je potvrđen i prvi vozač. Nico Hülkenberg potpisao je višegodišnji ugovor sa Sauberom i tako postaje dio momčadi Audija 2026. On će voziti za Sauber već 2025. godine i pratiti transformaciju tvorničkog tima, kako je danas objavila švicarska kompanija.

S iskustvom od preko 200 F1 utrka, Nijemac će dati važan doprinos razvojnoj fazi buduće momčadi: “Potpisivanje Nica sljedeća je prekretnica za Audijev projekt Formule 1. Svojom brzinom, iskustvom i predanim timskim radom dat će važan doprinos ulasku marke Audi u 2026. već sljedeće godine,” kaže Andreas Seidl, izvršni direktor buduće Audijeve F1 tvorničke momčadi.

Andreas Seidl, glavni čovjek marke Audi u Formuli 1 (Foto: Audi)

Nico Hülkenberg nije skrivao oduševljenje: “Mogućnost natjecanja za Audi je nešto vrlo posebno. Kada njemački proizvođač uđe u Formulu 1 s takvom odlučnošću, to je jedinstvena prilika. Predstavljati tvornički tim takve marke automobila s pogonskom jedinicom proizvedenom u Njemačkoj za mene je velika čast.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo