Audi R8 slavi dominaciju na Zelenom paklu u obliku posebne, limitirane inačice

Audi je najavio novi, limitirani model R8 nazvan Green Hell u znak sjećanja na svoj uspjeh na Nürburgringu…

Nürburgring, entuzijastima itekako poznata i voljena staza, često je spominjana u autoindustriji. U skladu s tim, Audi se uključio u to kolektivno poštivanje predstavivši novo, limitirano izdanja od 50 jedinica, temeljenog na R8 V10 Performance izvedbi, kako bi obilježio Audi Sport pobjede na Nürburgringu s trkaćim automobilom R8 LMS iz 2012. godine.

“Sinonim smo visokih performansi – i u serijskoj proizvodnji i u moto-sportu”, rekao je šef Audi Sporta Julius Seebach u službenoj najavi za model R8 Green Hell. “R8 cestovni sportski automobil i R8 LMS trkaći automobil zajednički su dizajnirani i razvijeni; otprilike polovica njihovih dijelova je identična. Model R8 Green Hell oslanja se na blizinu moto sporta, istovremeno odajući počast našim legendarnim pobjedama na Nürburgringu .”

Green Hell izdanje za R8 karakterizira zelena Tioman metalik boja, kao što je prikazano na slikama, no kupci mogu birati između Ibis bijele, Daytona sive ili Mythos crne, ako to žele. Bez obzira na odabir boje, poklopac motora, a-stupovi, krov i stražnji kraj će biti obojen u mat crnoj boji, a tu su i logotipovi ‘Green Hell’.

U interijeru ima još više logotipa “Green Hell”, gotovo svugdje, zajedno sa zelenom temom koja šiva kontrast kroz sve elemente interijera mekog dodira. Ispod poklopca motora nalazi se 5.2 atmosferski V10 motor sa 620 KS i 580 Nm, a do stotke stiže za svega 3,1 sekundu. Maksimalna brzina iznosi respektabilnih 331 km/h.

Audi kaže da će R8 Green Hell koštati 233.949 eura. Kolekcionari, na potezu ste!


Komentari

loading...