VRAĆANJE IMENA

AutoVAZ ispravio nepravdu, Niva će opet voziti kao Lada!

Čudan rasplet događaja za ovaj model, tamo još 2016. Chevrolet je pokazao konceptni model koji je trebao naslijediti osvježenu Nivu…

U pomalo kompliciranom spletu vlasničkih odnosa, Niva novijeg godišta je u Rusiji prodavana kao Chevrolet. Zatim je u prosincu 2019. AvtoVAZ kupio preostalih 50% dionica u kompaniji u kojoj je dijelio vlasničku strukturu s Chevroletom, prenosi Revija HAK.

Napokon, AvtoVAZ je ovih dana opet počeo proizvoditi Ladu Nivu, noviji model od dva SUV modela koje trenutno imaju u svom programu.

Kako su ga samo zakomplicirali, ali famozna Niva sada će biti poznata kao Lada 4×4, a ovaj noviji SUV (ili bolje rečeno terenac) sad se zove Lada Niva (prije Chevrolet).

Ona je samo uvjetno novi model jer je proizvodnja ovog automobila počela još 2000. godine. Od 2000. godine proizvedeno je 700.000 primjeraka, a ako vam se na prvi pogled čini zastarjelom, to vas ne treba brinuti. Rusi je i dalje vole zbog niske cijene i dobrih terenskih osobina, kao uostalom i staru 4×4.

Još 2016. godine Chevrolet je pokazao konceptni model koji je trebao naslijediti ovu Nivu i pokretao bi ga 1,8-litreni benzinac iz PSA grupacije. Međutim, ta ideja je propala.

Aktualna Lada Niva sa starom dijeli 1,7-litreni motor, prijenos i dobar dio mehanike. Može se reći da je najveći novitet dizajn, ali o njegovom nastupu bolje da ne trošimo riječi.

Nijedan od dva navedena modela ne prodaje se na teritoriju EU.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo