IPAK SE RADI...

Bentley odgađa potpuni prelazak na elektrifikaciju, na 9 godina!

Foto: Bentley

Potpuno električnu ponudu Bentley modela nećemo vidjeti do 2033.

Bentley je namjeravao predstaviti svoj prvi električni model 2025. godine, ali to se neće dogoditi. Izvršni direktor Adrian Hallmark rekao je za Automotive News Europe kako je njihov EV model odgođen godinu dana zbog tehničkih problema uzrokovanih softverskim problemima kao i “zabrinutosti vezanih uz platformu”. Očekuje se da će prvi takav Bentley biti definiran krajem 2026., ali isporuke kupcima neće početi do 2027.

Osim toga, Autocar je saznao da Bentley također odgađa svoj cilj da do kraja desetljeća postane potpuno električni. Prema novom planu, ultraluksuzni britanski brend želi se u potpunosti riješiti benzinskih automobila do 2033. Trogodišnja odgoda omogućit će tvrtki da uloži više u plug-in hibride kako bi si omogućili lakši prijelaz na potpuno električna vozila, početkom sljedećeg desetljeća, točnije 2033.

Prvo električno vozilo proizvodit će se u Ujedinjenom Kraljevstvu, a temeljit će se na Premium platformi Electric koju su zajednički razvili Porsche i Audi. Prvi modeli temeljeni na PPE-u nedavno su otkriveni kao Macan druge generacije u siječnju i Q6 E-Tron ranije ovog tjedna.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo