ULAGANJE ZA PROMJENE

BMW grupa ulaže 600 milijuna funti u električni MINI Oxford pogon

Foto: MINI
-

Tvornica Mini Oxford prelazi na električnu energiju: Ulaganje od 600 milijuna funti za proizvodnju potpuno električnih MINI modela u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Investicija će transformirati MINI tvornicu Oxford u potpuno električnu proizvodnu lokaciju od 2030. Proizvodnja dva nova elektrificirana modela – MINI Cooper s 3 vrata i MINI Aceman – počet će u Ujedinjenom Kraljevstvu 2026.

BMW Group je danas najavio novo ulaganje od više od 600 milijuna funti u MINI tvornice u Oxfordu i Swindonu. “Ovom novom investicijom razvit ćemo tvornicu u Oxfordu za proizvodnju nove generacije električnih MINI-ja i postaviti put za proizvodnju isključivo električnih automobila u budućnosti,” rekao je Milan Nedeljković, član Uprave BMW AG odgovoran za proizvodnju .

Tvornica u Oxfordu priprema se za izradu dva nova potpuno električna MINI modela od 2026., MINI Cooper s 3 vrata i kompaktnog crossovera MINI Aceman. Do 2030. obujam proizvodnje bit će isključivo električni, a BMW Group će potrošiti više od 3 milijarde funti na svoje tvornice u Swindonu, Hams Hallu i Oxfordu od 2000. godine.

Ovaj razvoj poduprla je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i pomoći će osigurati radna mjesta u proizvodnom pogonu u Oxfordu iu postrojenju za prešanje tijela u Swindonu.

Tajnik za poslovanje i trgovinu Kemi Badenoch dodao je: „Ova je odluka veliki glas povjerenja u gospodarstvo Ujedinjenog Kraljevstva i rad ove vlade kako bi se osigurala kontinuirana snaga našeg vodećeg svjetskog automobilskog sektora. Ponosni smo što možemo podržati ulaganje BMW Grupe, koje će osigurati visokokvalitetna radna mjesta, ojačati naše opskrbne lance i potaknuti gospodarski rast Britanije.”

Oxford će ostati dom marke MINI.
Tvornica u Oxfordu ove je godine proslavila 110. obljetnicu i uspješno proizvodi trenutni MINI Electric od 2019., gdje je u potpunosti integriran u proizvodnu liniju s konvencionalnim (ICE) modelima.

Autor