DOMAĆA EKIPA U AKCIJI na Concorso d’Eleganza Villa

BMW i7 xDrive60 na Villa d’Este izazvao najviše interesa

Potpuno nova generacija BMW Serije 7 nedavno je šokirala svijet, a sad je krenula konačno osvajati simpatije. Posebnu ulogu ima električna verzija BMW i7 dosega do 625 km

Bavarci su odmah i standardnu Seriju 7, ali i električnu i7. U prvom je planu električni model BMW i7 XDrive 60, koji se napaja litij-ionskom baterijom kapaciteta 101,7 kWh, koja nudi doseg u stvarnom svijetu od ~500 km, dva elektromotora nude kombiniranu snagu od 400 kW ili 544 KS, pokrećući i7 od 0 – 100 km/h u samo 4,7 sekundi!

Serija i7 puna je novih luksuznih detalja poput opcionog 8K monitora za putnike straga. Uživajte u recenziji naših poznatih ‘YouTubera’. Podsjetimo, 45 godina nakon debija BMW Serije 7, sedma generacija modela izlazi na pozornicu kao najnaprednije i najinovativnije vozilo u luksuznom segmentu.

Istodobno, novo izdanje zaokuplja maštu sveukupnom koherentnošću dizajna neusporedivoj s bilo kojim konkurentom. BMW serije 7 stoga je ponovno simbol inovativne snage BMW Grupe. Svjetska premijera novog BMW serije 7 i lansiranje na globalno tržište, koje počinje krajem mjeseca, ključne su prekretnice u trenutnoj ofenzivi modela marke u luksuznom segmentu.

Novi BMW serije 7 sada po prvi put nudi izbor motora s unutarnjim izgaranjem, plug-in hibridnih sustava i potpuno električnog pogona. Stupanj raznolikosti u portfelju pogonskih sustava temelji se na novorazvijenoj fleksibilnoj arhitekturi vozila i izraz je globalne strategije modela za novo izdanje serije 7.

Očekuje se da će plug-in hibridne varijante nove BMW serije 7 uslijediti na brojnim tržištima od početka 2023. One će uključivati prvi BMW M model sa šestocilindričnim rednim benzinskim motorom i plug-in hibridnim pogonskim sustavom.

Varijanta modela s dizelskim motorom i 48V blagom hibridnom tehnologijom bit će dostupna u Europi odmah nakon lansiranja na tržište.  Daljnje varijante potpuno električnog BMW i7, uključujući budući vrhunski BMW i7 M70 xDrive, bit će dostupne u kasnijoj fazi, tijekom sredine 2023. Pružat će vrhunski luksuz uz domet do 625 km

Autor

Preporučeni sadržaj