DULJA i JEDNAKO NAPREDNA...

BMW Serija 5 i novi BMW i5 za kinesko tržište iz kineske tvornice

Foto: BMW
-

Novi BMW serije 5 Limuzina – ekskluzivno iz Kine za Kinu. Osma generacija najuspješnije poslovne limuzine na svijetu u ekskluzivnoj verziji spremna za kinesko automobilsko tržište…

Produženi međuosovinski razmak, karakteristične proporcije, povećana prostorna udobnost straga, specifičan dizajn i značajke opreme. Glavne su odlike uz domaću proizvodnju u tvornici Dadong.

Sportska elegancija, revolucionarna tehnologija i luksuzni prostor straga kombinirani su u varijantama modela novog BMW Serije 5 Limuzina i novog BMW i5 koji su posebno razvijeni za kinesko automobilsko tržište. Prilagođene brojnim detaljima specifičnim zahtjevima kineskih ciljnih skupina, verzije nove poslovne limuzine imaju produljeni međuosovinski razmak i prepoznatljive proporcije. To rezultira posebno velikodušnim prostorom i udobnošću straga, što je dodatno poboljšano ekskluzivnim značajkama opreme.

Foto: BMW

Po prvi put, limuzina BMW Serije 5 za Kinu bit će ponuđena ne samo s visoko učinkovitim motorima s unutarnjim izgaranjem, već i s potpuno električnim modelom u obliku BMW i5. Progresivni karakter automobila također se odražava u dalje razvijenom BMW iDriveu koji sadrži “QuickSelect”: sa svojim BMW zakrivljenim zaslonom i digitalnim uslugama specifičnim za Kinu, to omogućuje inovativan oblik interakcije između čovjeka i automobila.

Novi BMW serije 5 Sedan i novi BMW i5 za Kinu temelje se na osmoj generaciji najuspješnije poslovne limuzine na svijetu. Više od 10 milijuna vozila BMW serije 5 proizvedeno je od 1972. godine. BMW serije 5 nastavlja rasti u popularnosti iu Kini, s nekih 530.000 vozila iz serije isporučenih kineskim kupcima samo od 2020. do 2022. godine. To čini BMW serije 5 Limuzina tržišnim liderom u premium segmentu vozila više srednje klase. Od početka lokalne proizvodnje u Kini ukupno je prodano oko dva milijuna jedinica.

Novi modeli proizvodit će se isključivo za kinesko tržište u tvornici Dadong kojom u Shenyangu upravlja – BMW Brilliance Automotive Ltd.

Interijer nove ‘petice’ za Kinu je i moderan i luksuzan zahvaljujući značajkama dizajna i tehnološkim inovacijama koje su prvi put predstavljene u novom BMW serije 7 i BMW iX. S BMW zakrivljenim zaslonom, redizajniranim upravljačem, BMW Interaction Barom i dalje razvijenim BMW iDriveom s “QuickSelect”, inteligentna interakcija između čovjeka i automobila podignuta je na jedinstvenu razinu u segmentu BMW serije 5. S Crafted Clarity staklenim aplikacijama za odabrane kontrole i umetkom od titanijske bronce za ploču s instrumentima na strani suvozača, kokpit dobiva ekskluzivan štih koji je posebno orijentiran na kineski stil.

Prve isporuke u Kini očekuju se krajem 2023.

Autor