NOVI BAVARSKI ADUT

BMW Serija 7 stigla u Hrvatsku, fascinira električna izvedba i7 cijene 206.537 eura

Foto: Autoportal.hr

BMW Serije 7 sedme generacije (G70) osvaja kupce u prodajnim salonima širom Europe, električna verzija BMW i7 ima dosega do 625 km

– Nova je Sedmica puno dojmljivija od S-klase, vidjet ćeš…, riječi su kolege koji je uživo pogledao u zagrebačkom prodajnom salonu. Teško nam je bilo povjerovati, jer je Mercedes-Benz S-klase ipak priča za sebe, ali BMW je s ovom Serijom 7 stvarno napravio woow efekt.

Bavarci su to napravili na futuristički način, premda će biti i kupaca koji napredan dizajn neće ‘prožvakati’. Prvi su primjerci, po cijeni od 132.051 euro, počeli dolaziti u Hrvatsku, a najskuplja, električna izvedba BMW i7  xDrive 60, već je u salonu u Zagrebu.

Ima električnu snagu od 400 kW (544 KS) i doseg od 625 km, što pokazuje o koliko moćnom i uvjerljivom automobilu je sriječ. Još više činjenica, kako je novi BMW Serije 7 dugačak 5,4 metra, što je u startu dulje od konkurencije, čak i u produženim ‘Long’ varijantama.

Električni model BMW i7 XDrive 60, koji se napaja litij-ionskom baterijom kapaciteta 101,7 kWh, do 100 km/h juri za 4,7 sekunde, a najveća je brzina limitirana na 240 km/h.

Podsjetimo, 45 godina nakon debija BMW Serije 7, sedma generacija (G70) izlazi na pozornicu kao najnaprednije i najinovativnije vozilo u luksuznom segmentu. Cijena također prati ovu priču, pa konkretni primjerak u salonu stoji čak 206.537 eura, odnosno. Ovo je budućnost!

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo