Električni model zaokružio obljetnicu

BMW slavi 50 godina proizvodnje u pogonu Dingolfingu

BMW tvornica donijela je užitak u vožnji više od dvanaest milijuna puta.

„Ova je obljetnica naravno prilika da se osvrnemo na nevjerojatnu priču o uspjehu ove tvornice – ali je također izvrstan razlog da s optimizmom gledamo naprijed u budućnost,” rekao je direktor tvornice Christoph Schröder na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici gospodarstva i politički sektor. “Jer će ova tvornica i dalje biti od ogromne važnosti za BMW Grupu, za regiju i za mnoge tisuće ljudi.”

Foto: BMW

12 milijuna BMW automobila u 50 godina

Impresivne su brojke koje su gostima predstavili direktor tvornice Christoph Schröder i Stefan Schmid, predsjednik radničkog vijeća Dingolfinga, u veselom govoru koji su održali zajedno. Čisto matematički gledano, s 12 milijuna vozila proizvedenih u proteklih pet desetljeća, to znači da je BMW sišao s proizvodne trake u Dingolfingu svakih 60 sekundi: od prvog crvenog BMW 520 tog četvrtka davne 1973., pa sve do danas.

Foto: BMW

Gotovo dvije trećine proizvodnog obujma dolazi iz Dingolfingove osnovne serije modela, BMW-a serije 5: osma generacija, koja je u proizvodnji od početka srpnja, stići će u prodajne salone sljedećih dana. Raspon proizvedenih modela postupno se širio tijekom desetljeća i danas je s vozilima iz BMW serije 4, serije 5, serije 6, serije 7 i serije 8, kao i modelima BMW iX i BMW M GmbH, dosegao dimenzija koja postavlja mjerilo za cijelu automobilsku industriju.

Autor

Preporučeni sadržaj