PROŠIRENJE POGONA u San Luis Potosí

BMW uskoro kreće s proizvodnjom Neue Klasse u Meksiku

Foto: BMW

Izgradnja sklopa visokonaponske baterije počinje u tvornici BMW Group San Luis Potosí, gdje će se sklapati i prvi primjerci Neue Klasse…

Tvornica BMW Grupe San Luis Potosí priprema se za proizvodnju Neue Klasse: Izgradnja postrojenja visokonaponskog sklopa baterija sada je započela, zajedno s projektima proširenja karoserije, montažnih i logističkih područja. U proširenje meksičke proizvodne lokacije bit će uloženo ukupno 800 milijuna eura.

San Luis Potosí u Meksiku postao je premal te dobiva nove proizvodne pogone (Foto: BMW)

Neue Klasse također će se proizvoditi u Meksiku od 2027. nadalje. Model Sports Activity Vehicle bit će lansiran u novoj tvornici BMW Group Debrecen u Mađarskoj kao početna izvedenica Neue Klasse krajem 2025., dok će se Sedan obogatit proizvodni proces u Münchenu 2026. Samo godinu dana kasnije, dodatni proizvodni kapacitet bit će dostupan u Meksiku – u početku za Sports Activity Vehicle. Buduća visokonaponska montaža baterija u tvornici San Luis Potosí, koja pokriva površinu veću od 80.000 četvornih metara, ključna je za integraciju Neue Klasse u proizvodno mjesto.

“Sastavljanje baterija u San Luis Potosíju bit će dio naše globalne proizvodne mreže. Samo za naš novi e-drive šeste generacije gradimo pet lokacija na tri kontinenta,” objasnio je Milan Nedeljković, član Uprave BMW AG odgovoran za proizvodnju, na početku izgradnje u Meksiku. BMW Grupa je predan principu “lokalno za lokalno” širom svijeta. “Lociranje tvornica baterija u blizini proizvodnje vozila čini proizvodnju otpornijom.”

Jedan od modela iz domene Neue klasse (Foto: BMW)

U skladu sa svojim načelom “lokalno za lokalno”, BMW Group locira svoje pogone za sklapanje visokonaponskih baterija širom svijeta što je moguće bliže svojim pogonima za vozila. Osim lokacije u San Luis Potosíju, gradilišta za šestu generaciju visokonaponskih baterija također se grade u Debrecenu (Mađarska), Shenyangu (Kina), Woodruffu, blizu Spartanburga (SAD) i Irlbach-Straßkirchenu (Donja Bavarska) . Ovaj pristup štiti proizvodnju, čak i u slučaju nepredviđenih političkih i gospodarskih događaja. Jačaju se i postojeće lokacije, čime se osiguravaju radna mjesta. Uključene kratke udaljenosti smanjuju ugljični otisak proizvodnje vozila.

BMW Group će po prvi put koristiti svoje novorazvijene okrugle ćelije u Neue Klasse. Ovaj skok u tehnologiji povećat će gustoću energije ćelija za 20 posto i poboljšati brzinu punjenja do 30 posto. Domet će biti proširen za 30 posto.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo