MERCEDES-BENZ G-KLASE NA KVADRAT

Brabus 900 Crawler: ludi terenski Mercedes-Benz G s čudovišnim 4.5 V8 snage 900 KS

Bilo da se radi o ekstremnom dizanju, Unimog šasiji, troosovinskim ili vojnim preinakama: od 1979., osim tvrtke Mercedes-Benz, brojne su tvrtke dorađivale kultni terenac Mercedes-Benz G-klase. Najdalje je otišao Brabus…

Brabus 900 Crawler, ekstremni je tunerski uradak njemačke tvrtke iz Bottropa, koja slavi 45-godišnjicu, u brutalnom otvorenom izdanju s četiri sjedala. Stvoren je beskompromisni terenski automobil za zabavu, avanture, ali i posebne namjene, uključujući vojne. Novi Brabus Supercar bit će lansiran u ograničenoj seriji od samo 15 jedinica, koje će se isporučivati u razdoblju od tri godine. Duljina je 4.624 mm, širina 2.105 mm, a visina 2.337 mm. Brabus kao dopuštenu ukupnu masu navodi 3.200 kg, a kapacitet spremnika je točno 100 litara. Čini se da je ova veličina također neophodna s obzirom na tehničke podatke.

Srce novog superautomobila je biturbo benzinac 4.5 V8 poznat kao “Rocket 900” s maksimalnom snagom od 662 kW (900 KS) i maksimalnim okretnim momentom od 1.250 Nm. U kombinaciji s mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa, koji se može mijenjati automatski ili ručno pomoću ručica mjenjača, i stalnim pogonom na sva četiri kotača, Extreme G od 2065 kilograma katapultira se iz mjesta do 100 km/h za samo 3,4 sekunde. Najveća brzina povećana je zahvaljujući teškim terenskim gumama elektronski ograničenim na 160 km/h.

Šasija Brabusa 900 Crawler sastoji se od cijevnog okvira izrađenog od čelika visoke čvrstoće u prepoznatljivoj Brabus crvenoj boji. Portalne osovine sprijeda i straga daju superautomobilu za sve terene razmak od tla od 53 centimetra. Razvijene su posebne opruge s prigušenjem i podešavanjem visine, koje nude do 160 milimetara hoda opruge i stoga su također prikladne za korištenje na ekstremnim terenima. Gume također odgovaraju području primjene Brabus 900 Crawler: kovani naplatci Brabus Monoblock HD opremljeni su terenskim gumama 40 x 13,50 R 20.

Otvorena karoserija u stilu dine buggyja i krov, koji prvenstveno služi za hladovinu, izrađeni su od vidljivog karbona visoke čvrstoće. Ploče podvozja izrađene su od aluminija i izdržljivog karbon-kevlara. Terenski Top Gun dorađena je i unutrašnjost. Ekskluzivni kokpit također uključuje moderan interfonski sustav za vozača i putnike, kao i GPS-podržanu off-road navigaciju, koja se također koristi u pustinjskim relijima. Cijena Brabusa 900 Crawler jednako je očigledna kao i cijeli automobil. U Njemačkoj je najavljena cijena 891.310 eura.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo