DOJMLJIVA LIMUZINA

Cadillac CT5-V Blackwing (2021.), najsnažniji model kultne američke marke, dojmljiv zvuk uz 668 KS

Cadillac CT5-V Blackwing upravo je predstavljen, a uvjerljivo nosi titulu najsnažnijeg modela u povijest proizvođača…

Tvrtka već neko vrijeme najavljuje ovu paprenu inačicu CT5-V Blackwing već neko vrijeme. No, sada je to službeno; CT5-V Blackwing raspolaže sa velikim 6.2 V8 motorom koji je potpomognut superchargerom. To mu omogućuje 668 KS i 893 Nm okretnog momenta. Sprint do stotke? Samo 3,7 sekundi! Maksimalna brzina iznosi 322 km/h.

Ovaj model serijski stiže uparen sa ručnim šesterostupanjskim mjenjačem (za puriste), a tu je i mogućnost kupovine klasičnog automatskog deseterostupanjskog mjenjača. Standardno stiže sa Michelin Pilot Sport 4S gumama u dimenzijama 275/35 R19 sprijeda te 305/30 R19 straga. Moguće je doplatiti i keramičke kočnice koje smanjuju ukupnu masu vozila za 24 kilograma.

Interijer je u klasičnoj Cadillac maniri, mnoštvo kvalitetnih materijala, ali i poneki sportski detalj; u oko upada crveni kolutić na obruču volana koji jasno odaje do znanja da je riječ o sportskom modelu. Tu je i 12″ digitalni kokpit koji je preuzet iz Corvette C8, a uz pomoć Performance Traction Management sustava vozač se može pozabaviti s postavkama Launch Control sustava.

Kupci svoj novi Cadillac mogu rezervirati odmah, a cijena u SAD-u kreće od 84,990 dolara (oko 70 tisuća eura), dok će prvih 250 primjeraka imati posebnu značku na volanu.

https://youtu.be/GpdgX7J6mDY

Video govori više od tisuću riječi…

Autor