I DALJE SA STILOM1

Ferrari ostaje pri svome, samo uz atmosferske V12 motore!

Foto: Ferrari

Ferrari je potrošio mnogo novca kako bi zajamčio ispunjavanje nadolazećih standarda emisije.

Ferrarijev novi V12 motor neće dobiti pomoć kroz turbopunjače. Šef razvoja proizvoda tvrtke, Gianmaria Fulgenzi, rekao je da im dodavanje turba “ne pada na pamet”.

Rekao je za Autocar da Ferrari koristi turbopunjače kada mora smanjiti motor uz zadržavanje izlazne snage. Atmosferski V12 koji pokreće 12Cilindri, GT nasljednika modela 812, nije se smanjio, sa svojih 6,5 litara obujma sada daje 830 konjskih snaga u novom superautomobilu.

Ferrari je potrošio mnogo novca kako bi zajamčio da će motor zadovoljiti Euro6e propise o emisiji bez ugrožavanja performansi, i uspjelo je. Novi 12Cilindri može postići 100 km/h za 2,9 sekundi i 200 km/h za 7,9 i juri sve do 340 km/h.

“V12 je prirodan,” rekao je. “To je nešto što stvara emocije, zvuk i ubrzanje od niskog do maksimalnog broja okretaja. To je proizvod koji smo htjeli isporučiti.”

Novi V12 sličan je motoru u 812 Competizione. Međutim, motor 12Cilindri može modificirati svoju krivulju okretnog momenta kroz treću i četvrtu brzinu sa sustavom nazvanim “Adaptive Torque Shaping”. Osmostupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom usmjerava snagu na stražnje kotače. Stvarno, svaka čast Talijanima na ustrajnosti..

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo