30 i kusur tisuća eura i zimske gume gratis

Geely stigao u Hrvatsku, odmah nude vrhunski SUV model u dobroj ponudi

Automobilska marka Geely, koja je globalno prodala više od 10 milijuna osobnih vozila, u prosincu 2023. će se predstaviti prvi puta hrvatskoj javnosti.

Geely, jedan od najvažnijih svjetskih proizvođača vozila, dolazi u Hrvatsku Marka Geely, koja svojim vozilima vrhunske kvalitete ulazi na hrvatsko tržište, dio je Zhejiang Geely Holding Group (ZGH), globalne grupe za tehnologiju mobilnosti sa sjedištem u mjestu Hangzou u Kini. Grupa ZGH uspješno djeluje na globalnom tržištu i veliki je investitor u automobilskoj industriji i inovativnim brendovima vezanim uz mobilnost.
Geely Automobile, koji pripada ZGH grupi, osnovan je 1997., a Geely je prva kineska automobilska marka koja je prodala 10 milijuna vozila, te je pet uzastopnih godina najprodavanija marka osobnih vozila u Kini. Njegovu poslovnu uspješnost potvrđuje i činjenica da se Geely već 11 godina nalazi na prestižnoj listi najvećih globalnih kompanija »Fortune 500«.

Kao tvrtka, koja ima pogled u budućnost automobilske industrije i pruža najnaprednije tehnologije, Geely se fokusira na razvoj prvoklasne kvalitete. Četiri modularne platforme koje je razvila tvrtka – BMA (B-segment Modular Architecture), CMA (Compact Modular Architecture), SPA (Scalable Platform Architecture) in SEA (Sustainable Experience Architecture) – rezultat su suradnje njegovih četiri globalno istraživačkih – razvojnih centara i tri globalna dizajnerska centra, te zajedno s bogatim znanjem i iskustvom tvrtke, uvode novu eru »Geely 4.0«.

Foto: Geely

Geely vozila karakteriziraju digitalizaciju, automatizaciju, pametne tehnologije i fleksibilnost, koju osigurava najnapredniji sistem za analizu i obradu podataka, koji zatim omogućuje i učinkovitiju masovnu proizvodnju. Primjenom strogih i iznimno točnih inspekcijskih postupaka, koji se provode na daleko višoj razini od konkurencije, Geely svojim brojnim kupcima osigurava vrhunske proizvode. Sve s jednim ciljem: pružiti vrhunac užitka u vožnji.

Dominanta automobilska divizija s mnogo marki
Tijekom zadnja tri desetljeća ZGH je razvila globalni portfelj robnih marki. Grupa trenutačno zapošljava više od 120.000 ljudi diljem svijeta i ima više od 40 proizvodnih i montažnih pogona, 8 centara za istraživanje i razvoj, te 6 centara za dizajn u Sjevernoj Americi, Europi, te Kini i jugozapadnoj Aziji. Geelyjevi centri za istraživanje i razvoj zapošljavaju približno 20.000 istraživača. U Europi ZGH ima 10 centara za istraživanje, razvoj i dizajn, te 6 proizvodnih pogona. Automobilski odjel grupe sastoji se od Geely Auto Group (Geely Auto, Lynk&Co, Geometry, Livan, Proton), Volvo Car Group (Volvo, Polestar), Zeekr Intelligent Technology, Lotus, LEVC, Radar Auto, Farizon in smart Automobile (zajedničko ulaganje s Daimlerom).

Geely neprestano traži mogućnosti za daljnje povećanje svoje tržišne prisutnosti, što čini na mnogo načina, između ostalog kroz suradnju s drugim proizvođačima automobila (Daimler, Renault, Aston Martin itd.) na raznim projektima, te kroz ulaganja u lokalnu proizvodnju u raznim dijelovima svijeta, uključujući Europu.

Predanost održivosti i postizanju ugljične neutralnosti do 2045
Kao tvrtka posvećena održivosti i zaštiti okoliša, Geely Auto Group intenzivno ulaže u ekološki prihvatljivije tehnologije i razvija četiri ključna segmenta održivih pogona (električna vozila, hibridna vozila, plug-in hibridna vozila, kamioni na metanol). Među ostalim, njegov veliki razvojni tim sastoji se od 3000 stručnjaka za nove tehnologije koji su razvili više od 300 patentiranih novih energetskih tehnologija. Geely Auto će smanjiti emisiju CO2 za 25% do 2025. godine, te postići ugljičnu neutralnost do 2045. godine.

Regionalni distributer
Geely Adria je neovisna članica grupe tvrtki SEEAG, aktivna na području trgovine automobilima, usluga mobilnosti i drugih inovativnih automobilskih aktivnosti. Geely Adria zastupa Geely u zemljama Adria regije – Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Albanija i trenutno se nalazi u procesu osiguravanja regionalne pokrivenosti kako bi kupcima u cijeloj regiji omogućili vrhunsko korisničko iskustvo s brendom Geely. Geely Adria ima vrlo ambiciozan plan uvođenja branda Geely na tržište Hrvatske, u ovom trenutku je otvoreno pet prodajno – servisnih centara, dok u bližoj budućnosti planiraju otvoriti dodatnih četiri prodajno – servisnih centara.

Prvi model Geely u Hrvatskoj – ATLAS PRO
U Hrvatskoj će prvo biti prisutan model Geely ATLAS PRO. Kompaktni SUV s dužinom 4.544mm, širinom 1.713mm i visinom 1.831mm, pokreće ga 1.5 T-GDI motor sa 132kW (177 KS), a u skladu s najnovijim trendovima u automobilskoj industriji model nudi 48V EMS (Electric Motor Synergy) sistem i belt – starter generator (BSG), što je velika prednost u odnosu na konkurenciju. Turbobenzinski motor s izravnim ubrizgavanjem pruža najveći okretni moment od 300 Nm već pri 1.500 o/min. Model će biti dostupan s pogonom na sve kotače (AWD), te je opremljen sa 7 DCT automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i opremljen paketom opreme Flagship. Geely-jev 1.5 T-GDI motor i 7 DCT mjenjač su visoko hvaljeni od strane SAE China, udruženja automobilskih inženjera u Kini 2020. godine.

Foto: Geely

Zbog revolucionarne inovacije nagrađen je nagradom za nauku i tehnologiju kineske automobilske industrije. Osim atraktivnog izgleda i nadprosječne kvalitete izrade, Atlas PRO nudi i bogatu serijsku opremu: potpuna LED prednja svjetla, digitalni vozačev ekran (ekran od 7”), multimedijski sustav s 12,3” ekranom osjetljivim na dodir i bluetooth hands-free vezom sa 8 zvučnika, opcija povezivanja i projekciju zaslona pametnog telefona na multimedijski zaslon putem USB-a, sustav surround pogled od 360 stupnjeva oko vozila, 18” aluminijske kotače, grijanja prednja i stražnja sjedala, grijanji upravljač, električno podesiva vanjska osvrtna zrcala koji su grijani i imaju automatsko zatamnjivanje te su električno sklopivi, start/stop sustav, inteligentna kontrola dugih svjetala, bežićno punjenje mobilnog uređaja, električno pomicanje vozačevog sjedala u 6 smjerova, pomoć pri pokretanju i spuštanju vozila (HHC, HDC), elektronička kontrola stabilnosti (ESC), sustav protiv proklizavanja (TCS), prednji i stražnji parking senzori, grijane mlaznice za pranje vjetrobranskog stakla. Atlas PRO nudi se sa širokim spektrom inovativnih sistema aktivne sigurnosti i pomoći vozaču koji su uključeni u paket ADAS Level 2. Njihov rad osigurava radar, 5 kamera i 8 ultrazvučnih senzora.

ADAS Level 2 sistemi aktivne sigurnosti sadrže: inteligentni adaptivni tempomat (ICC), automatsko kočenje u nuždi s detekcijom pješaka (AEB), upozorenje pri napuštanju prometne trake (LDV), pomoć pri zadržavanju trake, sustav za prepoznavanje prometnih znakova (SLIF), i mnoge druge. Atlas PRO u verziji Flagship s naprednim 1.5 T-GDI motorom, opremljen s inovativnim 48V EMS sustavom, pruža izvanrednu snagu od 132kW. U kombinaciji sa 7-stupanjskim DCT mjenjačem i inteligentnim pogonom na sva četiri kotača, model donosi vrhunsku vozačku izvedbu. Sada možete osjetiti luksuz i performanse ovog iznimnog vozila po cijeni od 34.990 €, uz dodatnu pogodnost seta zimskih guma za samo 1€, kao ekskluzivni bonus povodom lansiranja.

Predstavljanje marke Geely u Hrvatskoj s prvim modelom Atlas Pro znači samo početak rada novog brenda kod nas. Prema planu već u prvom tromjesečju iduće godine ponuda vozila će biti obogaćena sljedećim Geely modelom, novim SUV-om pod nazivom Coolray, a više modela slijedi tijekom čitave 2024. godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo