AMBICIOZNI KOREJCI

Hyundai Ioniq 5 (2021.), atraktivno korejsko provođenje plana s nula emisija

IONIQ 5 biti će nova potpuno čista marka iza koje stoji Hyundai, konkretno, najavljeni model bit će to prvi izgrađen na novoj Electric-Global modularnoj platformi (E-GMP)

Hyundai Motor je u velikom naletu. Korejci su najavili dodatne aktivnosti u vidu elektrifikacije tijekom 2021. Tvrtka želi postići i kvantitativni i kvalitativni rast u Europi, povećavajući opseg prodaje kao i povećavajući vrijednost svojih proizvoda. Ključni element bit će lansiranje IONIQ 5, prvog modela izgrađenog pod Hyundai Motor Group palicom iz BEV (Battery Electric Vehicles) postave  koji vozi na E-GMP platformi.

“Prošla godina bila je izuzetno važna u našem prijelazu na buduću mobilnost. Uložili smo u elektrifikaciju gotovo cijele naše flote ”, kaže Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. “Ove godine planiramo ubrati plodove te investicije održavanjem čvrstog tržišnog udjela i prodajom više EV modela nego ikad prije.”

Hyundaijevo ulaganje u buduću mobilnost se isplati. Tvrtka je u Europi do sada prodala gotovo 60.000 vozila s električnim baterijama i električnim gorivim ćelijama tijekom prošle godine, što predstavlja 13% europske prodaje. Hyundai tako očekuje da će zadržati svoju poziciju glavnog proizvođača s najvećim udjelom prodanih ZEV (zero-emissions vehicle) modela kroz 2021.

Hyundaijeva strategija prema mobilnosti s nultom emisijom i visok udio ZEV automobila u cjelokupnoj prodaji novih automobila bili su ključni čimbenici koji su omogućili tvrtki ispunjenje CO2 normi.

Globalno, Hyundai će u iduće četiri godine lansirati više od 12 BEV modela, počevši od IONIQ 5. Do 2040. Hyundai planira u potpunosti elektrificirati svoju globalnu liniju vozila i namjerava predstavljati 8-10% globalne EV tržište. Do 2025. godine tvrtka planira prodati 560.000 potpuno električnih vozila godišnje širom svijeta, kako bi postali jedan od tri vodeća proizvođača vozila s nultom emisijom.

foto: Hyundai

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin