NAKON 2 i pol godine

Hyundai IONIQ 5 (2024.), prvo facelift osvježenje s najviše promjena u interijeru

Foto: Hyundai

Hyundai Motor Company otkrio je nadolazeće izdanje poboljšanog IONIQ 5 i nove linije IONIQ 5 N. Električni model stekao je puno štovatelja od pojavljivanja…

Poboljšani IONIQ 5 ima jasan cilj, održati zavidnu razinu konkurentnosti u sve brojnijem segmentu elektromobilnosti. Korejci to planiraju ostvariti poboljšanjem specifikacija i primjenom novih tehnologija za povećanje zadovoljstva potrošača.

Nadograđeni IONIQ 5 sada ima povećani kapacitet, sa 77,4 kWh na 84,0 kWh, što naravno rezultira povećanim dometom.

Foto: Hyundai

Vanjska poboljšanja uključuju ukras u obliku slova V i restilizirane prednje i stražnje branike koji naglašavaju niski i široki SUV stav modela. Kao rezultat toga, duljina IONIQ 5 povećala se za 20 mm na 4655 mm, dok su ostale vanjske dimenzije – širina od 1890 mm, visina od 1605 mm i međuosovinski razmak od 3000 mm – ostale nepromijenjene.

Kako bi se dodatno poboljšao dinamički izgled IONIQ 5 i poboljšale njegove aerodinamičke performanse, stražnji spojler je produžen za 50 mm, a vozilo se sada može pohvaliti novim kotačima aerodinamičnog karaktera.

Foto: Hyundai

Unutrašnjost vozila nudi poboljšanu upotrebljivost i praktičnost uz naglasak na zadržavanje udobnog prostora. Na središnjoj konzoli, gornji dio Universal Islanda sada ima fizičku tipku koja može upravljati često korištenim funkcijama, kao što su grijana i ventilirana sjedala u prvom redu, grijani upravljač i funkcija pomoći pri parkiranju. Također, podloga za bežično punjenje pametnog telefona premještena je iz donjeg u gornji dio, što značajno poboljšava upotrebljivost.

Nadalje, implementiran je novi dizajn upravljača s interaktivnim pikselnim svjetlima, a raspored kontrola infotainmenta i klima uređaja je poboljšan kako bi se poboljšala operativna praktičnost.

Foto: Hyundai

Kako bi poboljšala cjelokupno mobilno iskustvo i pogodnost za korisnike, tvrtka je implementirala infotainment sustav sljedeće generacije pod nazivom Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Vozilo je također opremljeno ažuriranjem bežičnog OTA (Over-The-Air) softvera kako bi se osiguralo da glavne elektroničke kontrole vozila ostanu ažurirane.

Isto tako, Hyundai Motor je uveo nekoliko novih sigurnosnih i praktičnih značajki u korist vozača. To uključuje upravljač koji javlja ako maknete ruke s njega, pomoć za držanje trake, daljinsku pametnu pomoć pri parkiranju (RSPA 2) i pomoć za izbjegavanje sudara pri parkiranju naprijed/bočno/nazad (PCA-F/S/R). Sve te značajke doprinose sigurnijoj i praktičnijoj vožnji.

Kada se pojavio u Hrvatskoj, bio je prava atrakcija…

Kako bi se poboljšala tržišnost, primijenjeno je nekoliko značajki po želji kupaca, uključujući inteligentni sustav prednjeg osvjetljenja (IFS), digitalni ključ, ugrađenu kameru i daljinsko preklapanje sjedala u drugom redu.

Val novosti obuhvaća i IONIQ 5 N Line je sportska varijanta koja će biti pozicionirana između nadograđenog osnovnog modela i IONIQ 5 N visokih performansi. Varijanta N Line je zapravo tu kako bi zadovoljila povećanu potražnju za sportskim stilom…

IONIQ 5 N Line može se pohvaliti agresivnijim, sportskim prednjim i stražnjim dizajnom s jedinstvenim odbojnicima, elegantnim bočnim pragovima i setom namjenskih 20-inčnih aluminijskih kotača, kako bi se naglasio sportski izgled modela.

Kabina također ima ekskluzivni dizajn N Line s namjenskim upravljačem i nadzornom pločom N Line, ekskluzivnim metalnim papučicama N Line, crnim stropom, namjenskim sportskim sjedalima s logotipom N, crvenim kontrastnim šavovima i dvije opcije presvlake sjedala, stvarajući impresivan, dinamičan okruženje za vožnju.

Poboljšani IONIQ 5 i nova linija IONIQ 5 N bit će dostupni korejskim kupcima počevši od ožujka 2024. Hyundai Motor ih planira postupno uvoditi na globalna tržišta tijekom cijele godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo