TEHNIČKE DETALJE JOŠ ČEKAMO...

Hyundai IONIQ 6 je nova velika uzdanica Korejaca

Hyundai Motor otkrio je moderan i bezvremenski dizajn dugo očekivanog IONIQ 6, drugog modela u svojoj IONIQ liniji potpuno električnih vozila.

IONIQ 6 aerodinamički je oblikovan i inovativno koristi održive materijale kako bi odražavao vrijednosti današnjih kupaca električnih vozila, stoji u službenom dopisu proizvođača, kojeg prenosimo u cijelosti.

Poput nagrađivanog IONIQ 5 modela prije njega, IONIQ 6 implementira strategiju dizajna Hyundai Look koja svakom modelu daje jedinstven izgled. Pokazuje etički i jedinstven dizajn kroz energetsku učinkovitost i upotrebu održivih materijala. Dizajn je od samog početka bio usmjeren na čovjeka, s unutarnjim prostorom koji se razvijao istodobno s eksterijerom. Uloženi su napori da se maksimizira i optimizira unutarnji prostor što je rezultiralo jedinstvenom streamliner siluetom i prostranom unutrašnjosti.

Jednostruko zakrivljeni aerodinamički profil i pažljivo izrađene konture stvaraju Hyundaijev najniži koeficijent otpora od 0,21
IONIQ 6 ima ultra-niski koeficijent otpora od samo 0,21 uz pomoć niskog nosa, aktivnih zračnih zaklopki sprijeda, reduktora razmaka među kotačima i opcijskih tankih digitalnih bočnih retrovizora. Čak i ispod automobila, nastojanje da se postigne bolja aerodinamika uočljivo je u punom poklopcu podvozja, optimiziranim deflektorima i smanjenom razmaku među kotačima.

IONIQ 6 također integrira preko 700 parametarskih piksela na raznim mjestima, kao što su prednja svjetla, stražnja kombinirana svjetla, prednji donji senzori, ukrasi za ventilaciju i indikator na središnjoj konzoli. Cilj im je tako ojačati identitet marke IONIQ u cijelom vozilu.

Kako bi se dodatno istaknula jedinstvenost IONIQ 6 vozila, novi dizajn Hyundai logotipa ‘H’ postavljen je na prednjem i stražnjem dijelu vozila.

Unutrašnjost u obliku čahure IONIQ 6 je prepuna praktičnih značajki i održivih materijala koji olakšavaju svjesno i ekološki prihvatljivo iskustvo mobilnosti i stil života. Električna globalna modularna platforma (E-GMP) omogućila je dizajnerima da protežu unutrašnjost sprijeda i straga, kako bi stvorili optimizirani prostor za noge i prostranost koji putnicima omogućuje udobnost u vozilu.

Unutarnja arhitektura usmjerena na korisnika oslikana je ergonomski dizajniranom upravljačkom jedinicom koja je centralno smještena kako bi se smanjila ometanja i potaknula sigurna, intuitivna vožnja. Modularna nadzorna ploča osjetljiva na dodir integrira 12-inčni infotainment zaslon punog dodira i 12-inčni digitalni klaster. Središnja konzola pruža praktičan i izdašan prostor za pohranu u automobilu.

Dvobojna ambijentalna rasvjeta osigurava cjelokupno osvjetljenje interijera IONIQ 6. Korisnici mogu birati između 64 boje i šest dvobojnih tema koje su razvili stručnjaci za boje kako bi pomogli vozačima i putnicima da se osjećaju opuštenije i udobnije.

Održivi materijali primijenjeni su na cijelom prostoru, odražavajući predanost vrijednostima održive mobilnosti
U skladu s temom etičke jedinstvenosti IONIQ 6 i inspiracijom današnjih ekološki osviještenih potrošača, dizajneri su na eksterijeru primijenili održive materijale. Unutrašnjost IONIQ 6 modela također je ukrašena održivim materijalima i bojama. Ovisno o razini opreme, to uključuje eko-procesnu kožu (sjedala), recikliranu PET tkaninu (sjedala), bio TPO kožu (nadzorna ploča), bio PET tkaninu (obloga glave), bio boju dobivenu od biljnih ulja (vrata) i reciklirani ribolov mrežasti tepih — potonji je prvi za brend IONIQ.

Nakon otkrivanja dizajna, Hyundai Motor istovremeno objavljuje 3D digitalni film impresivnog i dojmljivog dizajna na tri globalna mjesta s billboardom u Seulu, Londonu i New Yorku. Svjetska premijera IONIQ 6 održat će se u srpnju, kada će Hyundai otkriti pune specifikacije.

Foto: Hyundai

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo