PREMIJERA PRIJE PREMIJERE

Hyundai Santa Fe (2024.), peta generacija dobiva radikalan kutijast dizajn

Foto: Hyundai

Hyundai je otkrio radikalno transformirani potpuno novi Santa Fe. Peta generacija SUV-a srednje veličine provodi velika ažuriranja oko najnovijih trendova načina života na otvorenom…

Za prvu potpunu promjenu modela Santa Fea od 2018., Hyundai Motor uzeo je nekonvencionalan pristup s tipologijom dizajna koja se temelji na životnom stilu kako bi se povećao kapacitet stražnjeg tereta i bolje prilagodio vanjskim i urbanim aktivnostima. Kao rezultat toga, moćni novi model može se pohvaliti robusnim, ali delikatno detaljnim vanjskim dizajnom i prostranom, svestranom unutrašnjosti koja proizlazi iz otvorenosti njegovih povećanih vrata prtljažnika, pružajući korisnicima prostor poput terase kad god i gdje god im je potreban.

Foto: Hyundai

“Potpuno novi Santa Fe je SUV koji pronalazi savršenu ravnotežu između gradskog života i prirode, svladavajući sve, od užurbanih obiteljskih itinerara do avantura kampiranja automobilom,” rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centera. “Sa svojim dužim međuosovinskim razmakom, prostranom unutrašnjošću i prostorom na vratima prtljažnika poput terase, novi Santa Fe oslanja se na prednosti svojih SUV vozila kako bi ponudio više svestranosti nego ikad prije, kao i vrhunsko korisničko iskustvo.”

Foto: Hyundai

Kutijasti oblik i prepoznatljiva silueta potpuno novog Santa Fea proizlaze iz njegovog dugog međuosovinskog razmaka i širokih vrata prtljažnika.

Prednji dio vozila stvara moćan dojam s visokim poklopcem motora, prednjim svjetlima u obliku slova H i oštrim branicima. Prednja svjetla u obliku slova H usklađena su s dizajnom donjeg prednjeg dijela s motivom H kako bi se poboljšala vizualna cjelovitost. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundai amblem ‘H’.

Gledano sa strane, produljeni međuosovinski razmak izgrađuje odvažnu liniju, snažan volumen karoserije, oštro definirane lukove kotača, skraćeni prednji prevjes i kotače od 21 inča, što sve ovom SUV-u daje robustan, avanturistički izgled.

Stražnji dio definiran većim vratima prtljažnika je jednostavniji i uravnotežuje cjelokupni vanjski dizajn. Stražnja svjetla u obliku slova H ujedinjena su s prednjim H svjetlima kako bi stvorili sklad i pružili prepoznatljivu prisutnost Santa Fea na cesti, danju ili noću.

Uz dovoljno prostora za avanturiste i njihovu opremu, unutrašnjost potpuno novog Santa Fea nudi izdašan životni prostor za lagani život na otvorenom. Prilagodljivija stražnja vrata stvaraju prostranu unutrašnjost s osjećajem terase straga kada su otvorena. Potpuno sklopiva sjedala u drugom i trećem redu pružaju najveći unutarnji prostor u klasi. Svi ovi atributi omogućuju korisnicima da uživaju na otvorenom na najlakši mogući način.

Ova značajka također čini potpuno novi Santa Fe kradljivcem scene u urbanim sredinama, omogućujući mladim obiteljima da koriste stražnji dio u razne svrhe, kao što su kupovina namirnica, projekti poboljšanja doma, sport i rekreacija, vrtlarstvo, obiteljski izleti i prijevoz kućnih ljubimaca.

Profinjena unutrašnjost nudi ugodno iznenađenje u kontrastu sa snažnom vanjštinom. Dizajn interijera donosi vodoravne i okomite linije, s H-motivom primijenjenim na ploču s instrumentima i ventilacijske otvore kako bi se pojačao osjećaj otvorenosti i stvorio jedinstveni senzibilitet.

Uglađenost interijera potpuno novog Santa Fea prikazana je nizom visokotehnoloških značajki, uključujući panoramski zakrivljeni zaslon i dvostruko bežično punjenje. Zakrivljeni zaslon povezuje 12,3-inčni digitalni zaslon i infotainment sustav.

Foto: Hyundai

Osim toga, sjedala i obloga jarkih boja stvaraju osjećaj prostranosti, dok mekani ukrasi s drvenim uzorkom i sjedala od Nappa kože s delikatnim vezom dodaju sofisticirani stil.

Novi SUV također donosi niz održivih materijala. Obloga od brušene kože, tepisi i nasloni sjedala u drugom i trećem redu izrađeni su od reciklirane plastike, dok su jastuci za zaštitu od sudara i obloge vrata izrađeni od ekološki prihvatljive umjetne kože.

Boje interijera i eksterijera, nadahnute prirodnim svjetlom, ističu jedinstveni stil potpuno novog Santa Fea, unoseći nadahnuće i vitalnost u svakodnevni život i avanturu u gradu i na otvorenom.

Motorizacija za sad nije poznata.  Potpuno novi Santa Fe svoju će svjetsku premijeru imati u kolovozu na Hyundai YouTube kanalu.

Autor

Preporučeni sadržaj