PROMETNA PATROLA

Idete sami ili u dvoje na more? Autobus je isplativija, funkcionalnija i sigurnija opcija

Foto: Promet Makarska

Korištenjem autobusa smanjuje se broj vozila u prometu, smanjujete troškove amortizacije i održavanja automobila, uklanjate rizik plaćanja kazni i vrijeme vožnje možete iskoristiti za poslovne i društvene aktivnosti

Kad sam mogao sjediti, nisam stajao, a kad sam mogao spavati nisam stajao, objašnjavao je Winston Churchill ‘tajnu’ svog dugovječnog života. Po toj se logici može se objasniti prednost autobusnog prometa, u usporedbi s vožnjom osobnog automobila.

Idete iz Zagreba u Rijeku, Zadar, Šibenik, Split, Makarsku? Vožnja autobusom je ugodnija, jednostavnija, isplativija i manje rizična (po više osnova) nego vožnja osobnog automobila.

Da parafraziramo Churchilla, bolje je da vas drugi voze, nego da sami vozite. Bolje se odmarati nego voziti. Treba vam auto na obali? Ali, gdje ćete ga parkirati automobil na obali. Prvo, teško ćete naći parking, a drugo, trebat ćete (skupo) platiti parking. Dakle i tada, isplativIje je, preko internetske platforme platiti taksi i potom rasterećeno se provoditi, bez brige gdje vam je automobil i smijete li popiti jednu ili dvije čaše vina za večeri.

Korištenjem autobusa, pogotovo za duže putovanja, smanjuju se troškovi amortizacije i održavanja automobila, rizici oštećenja i plaćanje prometnih prekršaja, a o rizicima, problemima zbog mogućih troškova u mogućim prometnim nezgodama i nesrećama bolje je i ne raspravljati. Čuvajte svoj automobil, manje se umarajte i sprječavajte rizike svih vrsta problema pa kad god automobil možete zamijeniti autobusom, to i napravite.

Kombinacija autobusa i internetskih platformi taksija u situacijama kad na put idete sami ili u dvoje bolja je nego korištenje vlastitog automobila. Zamislite samo koliko problema i troškova ćete imati s parkiranjem.

Prometne nesreće događaju se i s autobusima, uglavnom kao posljedica umora vozača na dužim relacijama. Biranjem kvalitetnog i pouzdanog autobusnog prijevoznika te probleme smanjuje na minimum, a ostaju svi benefiti. Voze vas drugi i u vožnji se možete, koliko-toliko odmarati i raditi druge poslove, bez rizika plaćanja kazni za prometne prekršaje, veću sigurnost (statistika potvrđuje – višestruko!) i nema rizika s parkiranjem, brige oko konzumacije pića na večernjem provodu, nemate brige s parkiranjem i rizikom oštećenja.

Zapamtite, ne treba vam prometno sredstvo, nego usluga prijevoza, a kvalitetan autobus, pogotovo pri dužim putovanjima iz kontinentalnih u obalne destinacije često je najbolja opcija.

Autor

Preporučeni sadržaj