NOVO DOBA ZA REGISTRACIJE

Kalifornija legalizirala digitalne registarske pločice

Foto: Reviver
-

Svih 40 milijuna vozila registriranih u Kaliforniji sada ispunjavaju uvjete za digitalne registarske pločice tvrtke Reviver, koja ih naplaćuje 19,95 USD mjesečno

Prošlo je gotovo desetljeće otkako je Kalifornija prvi put razmotrila digitalne registarske pločice za automobile, a sada ih može dobiti bilo tko u državi. Samo je jedna tvrtka u Kaliforniji ovlaštena prodavati digitalne registarske tablice – Reviver. Vlasnici automobila mogu izabrati jednu od dvije verzije digitalnih registarskih pločica RPlate: s baterijskim napajanjem uz pretplatu od 20 USD mjesečno ili ožičeni model za gospodarska vozila za 25 USD mjesečno.

Digitalne registarske pločice trenutno su dopuštene u samo tri države – Kaliforniji, Michiganu, Arizoni – i mogu se koristiti na gospodarskim vozilima u Teksasu. Još desetak država razmatra odobravanje njihovog korištenja. Visokotehnološke registarske pločice dopuštene su u ograničenom broju od 2018., a sada je kalifornijski Odjel za motorna vozila (DMV) svakom vlasniku vozila dopustiokorištenje digitalnih pločica.

Jedna od prednosti Revivera za povezane, digitalne registarske pločice je da se mogu odmah, po potrebi, ažurirati za prikaz upozorenja ili poruke “Ukraden sam”. Digitalne registarske pločice omogućuju obnavljanja tablica bez korištenja naljepnice. Do sada ih je instalirano oko 10.000.

Autor