za cijelu paletu vozila

Kia ima novog šefa dizajna, to je John Buckingham

Kia je objavila pojačanje u dizajnerskom odjelu, to je John Buckingham, novi voditelj dizajna vanjštine Kia novih modela (Kia Next Design Exterior).

Kia i dalje jača svoje dizajnerske mogućnosti, jer želi igrati vodeću ulogu na području buduće mobilnosti i nadograditi svoju ponudu električnih vozila. Početkom godine je podpredsjednik Teck Koun Kim postavljen na mjesto voditelja dizajna novih modela, a sada će John Buckingham preuzeti ulogu voditelja dizajna vanjštine tih novih modela kako bi pomogao brendu da ostvari svoje dizajnerske ambicije.

Podpredsjednik Kim bit će zadužen za dizajn vanjštine, unutrašnjosti i CMF (Color, Materials, Finish) za cijelu paletu vozila Kia. John Buckingham će u svojoj novoj ulozi voditi brigu o Kijinom vanjskom dizajnu i bit će desna ruka podpredsjednika Kima.

Kijina dizajnerska filozofija “Opposites United” za njezinu vodeću ulogu na području mobilnosti budućnosti i uvođenje naprednog pristupa obliku i funkciji
Kia sa svojom dizajnerskom filozofijom “Opposites United” želi preuzeti vodeću ulogu u dizajnu budućnosti. Za ostvarenje ovog cilja je Karim Habib, izvršni podpredsjednik Kije i voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra, uveo inovativnu i proaktivnu organizacijsku kulturu s kojom je opunomoćio svoje dizajnere.

“Pošto Kia nastavlja svoju tranziciju prema održivoj mobilnosti i postaje vrhunska marka, veseli me da mogu u našem globalnom dizajnerskom centru pozdraviti Johna Buckinghama. Njegov nevjerojatan talent i kreativnost će osnažiti našu ekipu,” rekao je Karim Habib, potpredsjednik za Europu i voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra. “Fantastična prednost za nas je i to da imamo Tecka Koun Kima koji će voditi sve naše proizvodne projekte. Sa svojim izuzetnim sposobnostima i dragocjenim iskustvom će našu dizajnersku organizaciju u Namyangu još bolje razviti u brend kakav želimo.”

“Kia uspješno djeluje na tržištu električnih vozila sa svojim konkurentskim modelima EV6 i EV9 koji se mogu pohvaliti inovativnim dizajnom,” rekao je Teck Koun Kim, potpredsjednik i voditelj Kia Next Design Group. “Kia ubrzano radi na inovacijama i odazivanju na brze promjene na tržištu, naprimjer zapošljavanjem talenata s područja vanjskog dizajna. Očekujemo da će John Buckingham, koji ima raznoliko iskustvo stečeno radom u premium brendovima i startup tvrtkama, doprinijeti inovativnom dizajnerskom radu u našem dizajnerskom centru.”

Buckingham će vodit buduće usmjerenje i postupke dizajna vanjštine vozila Kia i doprinositi Kijinim ambicijama pri postavljanju najviših dizajnerskih standarda svjetske automobilske industrije. Buckingham će na osnovu svog bogatog iskustva u dizajniranju električnih vozila značajno doprinijeti dizajnu vanjštine Kijinih vozila sljedeće generacije, uključijući sve električne modele.

“S velikim oduševljenjem se pridružujem Kijinoj dizajnerskoj ekipi. Veselim se suradnji s izuzetno nadarenom ekipom s kojom ćemo dodatno opredijeliti filozofiju progresivnog dizana Opposites United na vanjskom izgledu sljedeće generacije vozila Kia.” rekao je John Buckingham.

Buckingham ima više od 18 godina iskustva u dizajniranju luksuznih i električnih vozila
Buckingham je vrlo cijenjen dizajner u svjetskoj automobilskoj industriji. Prije nego se pridružio brendu Kia obnašao je vodeće funkcije u dizajnu u više luksuznih automobilskih brendova, između ostalog Bentley Motors, BMW i Faraday Future. U Faraday Future bio je zadužen za završni razvoj i tržišno lansiranje modela FF91, najvažnijeg električnog vozila ovog brenda, kao i vođenje dizajna njegovih budućih modela.

John Buckingham i njegova dosadašnja karijera:

Teck Koun Kim, potpredsjednik, voditelj Kia Next Design Group
2023 ~ : Kia, potpredsjednik, voditelj Kia Next Design Group
2020 ~ 2023 : Kia, potpredsjednik, voditelj Kia Next Design Exterior Group
2018 ~ 2020 : Kia, voditelj ekipe Kia Exterior Design Team
2013 ~ 2018 : Mercedes-Benz, Njemačka, glavni dizajner Exterior Design Team
2011 ~ 2013 : Mercedes-Benz, Njemačka, Senior Designer at Advanced Design Team
2007 ~ 2011 : Mercedes-Benz, Japan, dizajner Advanced Design Center Yokohama
2005 ~ 2007 : Daihatsu Motors, Japan, dizajner vanjštine
2004 : diploma iz industrijskog dizajna na sveučilištu Hong-Ik

John Buckingham, voditelj Kia Next Design Exterior Group
2023 ~ : Kia Corporation, voditelj Kia Next Design Exterior Group
2022 ~ 2023 : Faraday Future, Senior Automotive Manager
2018 ~ 2021 : Bentley Motors, Exterior Design Manager Advanced and Bespoke
2012 ~ 2018 : BMW Designworks USA, Creative Director
2005 ~ 2011 : BMW Group Design, dizajner vanjštine
2005 : diploma iz automobilskog dizajna na sveučilištu Coventry

Autor

Preporučeni sadržaj