PROMAKNUĆE IZ KIA NJEMAČKA

Kia imenovala novog potpredsjednika za Europu

Kia Europe imenovala je Steffena Costa za novog potpredsjednika operacija. Njegovo imenovanje došlo je nakon što je dosadašnji izvršni direktor Emilio Herrera postao predsjednik i izvršni direktor Kia Iberia.

Cost će radit u centrali Kia Europe u Frankfurtu i bit će odgovoran predsjedniku tvrtke, Jasonu Jeongu.

Cost će bit zadužen za održavanje Kijinog rasta prodaje u Europi i lansiranje 11 novih baterijskih električnih vozila do 2026. godine, od kojih najesen na europskim cestama očekujemo crossover Kia EV6. Također će nadgledat Kijine neprestane aktivnosti pri pružanju najboljeg vlasničkog iskustva njenih klijenata.

Steffen Cost bio je generalni direktor Kia Deutschland od 2015. godine
Cost sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u europskom automobilskom sektoru. Od 2015. godine bio je generalni direktor Kijine njemačke podružnice, a tom periodu Kia je postala jedan od najbrže rastućih brendova u Njemačkoj. Njegova uspješna poslovna razvojna strategija u Njemačkoj je ostvarila prihode u iznosu od 1,5 milijardi eura.

Herrera odveo Kia Europe do najvećeg tržišnog udjela u Europi, vodio i projekt nedavne preobrazbe brenda
Emilio Herrera nedavno je imenovan za novog predsjednika i direktora tvrtke Kia Iberia u kojoj je vodio poslovanje na španjolskom tržištu. Gospodin Herrera bio je izvršni direktor Kia Europe od aprila 2018., a može se pohvaliti uspješnom prodajom korejskog brenda u Europi. Prošle godine Kia Europe zabilježila je najviši tržišni udio – sa 3,2 % povećao se na 3,5 %, usprkos negativnim učincima pandemije Covid-19.

“Emilio napušta Kia Europe u vrlo dobrom položaju, u trenutku kada se nastavlja preobrazba Kije u vodeći brend u automobilskoj industriji budućnosti, s jasnim fokusom na elektrifikaciji vozila i povezivost. Uvjeren sam kako će njegovo snažno liderstvo biti veliki dobitak za naše kolege u Kia Iberia”, rekao je Jason Jeong te dodao: “Koristim ovu priliku da poželim dobrodošlicu Steffenu koji će imati ključnu ulogu pri lansiranju naše sljedeće generacije električnih vozila, počevši s crossoverom EV6.”

Autor

Preporučeni sadržaj