Kia K8 (2021.), otmjene linije i profinjen stil korejskog diva

Kia K8 kombinira vrhunske inovacije i dinamične performanse…

K8 nudi progresivne i profinjene vozačke performanse, vrhunski napredni sustav pomoći u vožnji te suvremen i čist unutarnji prostor koji vozaču i putnicima pruža prvoklasno iskustvo boravka u dnevnom boravku.

K8 će se u prodaji naći na odabranim svjetskim tržištima od sljedećeg mjeseca, za početak u domaćoj Koreji.

Elegantan stil K8 usklađen je s profinjenim pogonskim sklopovima i performansama.
Četiri pogonska sklopa K8 razvijena su kako bi pružila profinjenu, glatku isporuku snage, istodobno poboljšavajući potrošnju goriva i smanjujući emisije (opcije pogonskog sklopa mogu se razlikovati ovisno o zemlji).

Najsuvremeniji 3,5-litreni Smartstream pogonski sklop nudi se u dva pretvarača snage i goriva: izvedenica GDI (izravno ubrizgavanje benzina) s 300 KS i 359 Nm okretnog momenta i LPI (ubrizgavanje tekućeg propana) s 240 KS i momentom 314 Nm .

Dostupan je i 2,5-litreni GDI motor koji isporučuje 198 KS i moment od 248 Nm. Poput pogonskog sklopa Smartstream, 2,5-litreni četverocilindraš ima tehnologiju dvostrukog ubrizgavanja GDI i MPI za ostvarenje optimiziranog ubrizgavanja goriva u svim radnim uvjetima.

Početni pogonski sklop u novom K8 osvježena je inačica Kijinog nagrađivanog 1,6-litrenog T-GDI motora, koji će biti dostupan od prve polovice ove godine.

Glatki automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa, dizajniran i razvijen u vlastitom pogonu, prati 2,5-litreni GDI motor i 3,5-litrene GDI i LPI Smartstream tehnologiju sklopa.

Uskoro više informacija.

foto: Kia

 

 

Komentari