UTRKA UBRZANJA

Lamborghini Aventador SV vs Audi RS7 – tako slični, a tako različiti, no koji je superiorniji?

Dok se neke automobilske usporedbe mogu prilično zakomplicirati, druge mogu biti prilično jednostavne. Sljedeći video primjer je potonjeg, jer je Mat Watson iz CarWowa na crtu stavio Lamborghini Aventador SV protiv Audija RS7…

Premda na prvu ova utrka ne izgleda kao da ima smisla, CarWow ekipa uspjela je dokazati suprotno. Dva velika diva iz Volkswagen koncerna, Lamborghini Aventador SV i Audi RS7, stali su ‘na crtu’.

Možda mislite da ove dvije posebne jurilice nemaju razloga stajati jedan pored drugoga, no, to ipak ovdje nije slučaj. Audi RS7 prošle generacije ispod haube krije 4.0 biturbo benzinski V8 motor koji razvija 605 KS i 700 Nm. No, konkretni primjerak podignut je na 700 KS i čak 1000 Nm. Tu je i čuveni Quattro pogon, ali i automatski mjenjač sa 8 stupnjeva prijenosa.

S druge strane, Lamborghini Aventador SV krije 6.5 atmosferski V12 motor koji razvija 741 KS i 600 Nm, a uparen je sa automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača, kako bi što bolje mogao prenijeti svoju surovu snagu. Do ‘stotke’ ovaj bolid stiže za ravno 3 sekunde, dok je maksimalna brzina od 350 km/h nešto što većina automobila može samo sanjati.

Tko je kome uzeo mjeru, prosudite sami.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin